Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobra predstava črno-belih tokrat ni prinesla točk proti vodilnim Celjanom (video)


Nogometaši Rogaške so na tekmi 31. kroga državnega prvenstva gostili vodilne Celjane. Slatinčani so dobro parirali celjski zasedbi, v 60. minuti pa je domačo mrežo načel Gregor Bajde, strelec dveh zadetkov za zmago gostov z 1:2. Pri Rogaški je enajstmetrovko unovčil Patrik Mijić.

Celjsko moštvo je imelo v prvem polčasu rahlo terensko premoč, ki pa je na račun odlične taktične postavitve varovancev Oskarja Drobneta ni uspelo unovčiti.

Prvi so zapretili Celjani, ko je z atraktivnim poskusom na domača vrata sprožil Rolando Aarons. Črno-beli so imeli prvo resnejšo priložnost v deseti minuti, ko se je iz oči v oči z Matjažem Rozmanom soočil Patrik Mijić, toda uspešnejši je bil celjski čuvaj mreže.

Patrik Mijić je pred tekmo prejel nagrado za najboljšega igralca lige v mesecu marcu. (Foto: David Valant)

Na drugi strani igrišča se je ob strelu Denisa Popovića izkazal tudi Ajdin Mulalić, ki je v drugi minuti zaradi izpolnjevanja pravil NZS zamenjal mladega Žana Lorberja. Razpoloženi Jamajčan Aarons, ki je nekoč nastopal za angleški Newcastle, je na začetku tekme povzročal precejšnje preglavice obrambi Rogaške.

Vendarle pa so Slatinčani znova pokazali zobe v 25. minuti, ko je celjski vratar z nogo preprečil zadetek Oliverju Kregarju, kmalu za tem pa je vratarske sposobnosti Rozmana dvakrat preizkušil še Gal Kurež.

V 39. minuti so navijači Rogaške od domnevnem prekršku nad Mijićem zahtevali najstrožjo kazen, toda sodniška piščal sodnika Bojana Mertika je ostala nema.

Rogaška je bila na začetku drugega dela igre nekoliko konkretnejša od gostov, vendarle pa so Celjani bili tisti, ki so prišli do vodstva. Tri minute po vstopu v igro je v polno zadel Gregor Bajde. Slatinska zasedba se po zadetku ni uspela pravočasno zbrati, kar je izkoristil celjski napadalec in znova zatresel domačo mrežo v 63. minuti.

Črno-beli so odgovorili v 84. minuti. Sodnik Mertik je na belo piko pokazal po prekršku, ki ga je izsilil Di Mateo Lovrić, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Hrvat Mijić.

Foto: David Valant

To je vlilo krila nogometašem iz Rogaške Slatine, ki so pritiskali za poravnavo izida. V zaključku tekme so kar nekajkrat sprožili proti vratom Rozmana, ki pa je bil vselej na pravem mestu.

Slatinčani so tako zabeležili 17. poraz v letošnjem prvenstvu, kljub temu pa so bili za dobro predstavo po tekmi nagrajeni z bučnim aplavzom polne tribune. Rogaška se v nedeljo odpravlja v Ljudski vrt na gostovanje proti Mariboru.

Rogaška – Celje 1:2 (0:0)
Mijić 84./11m; Bajde 60., 63.

Rogaška: Lorber (od 2. Mulalić), Kambič, Vujčić, Pirtovšek, Flis, Lovrić, Thalisson, Korošec, Kurež (od 68. Majcenić), Mijić, Kregar (od 68. Castro)

Standings provided by Sofascore

 

Oglejte si video izseke priložnosti s tekme ter izjave trenerjev in igralcev: