Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijakinje Šolskega centra Šentjur trikrat zlate na tekmovanju veterinarskih tehnikov


Na Šolskem centru Šentjur od leta 2018 izvajajo program veterinarski tehnik. Doslej so izšolali dve generaciji srednješolcev. Da gre za kakovostni program, pa pričajo uspehi sedanjih dijakov, oziroma dijakinj tega programa.

Na državnem tekmovanju veterinarskih tehnikov in tehnic CETICUS so namreč osvojile tri zlata priznanja.

Konec marca je v Šentjurju potekalo  3. državno tekmovanje veterinarskih tehnikov in tehnic VETICUS. V tekmovanju sodelujejo vse tri srednje šole, ki izobražujejo bodoče veterinarske tehnike in tehnice:  Šolski center Šentjur, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana – BIC Ljubljana in Biotehniška šola Maribor.

Tokrat je organizacija padla na ramena Šolskega centra Šentjur, osrednja nit tekmovanja pa je bila kirurgija.

Njihovi dijaki so ponovno izkazali izredno dobro znanje. Med najboljšimi petimi (bodočimi) veterinarskimi tehniki iz vse Slovenije so kar tri s šentjurske šole, in sicer Tjaša Colnerič, Nika Gračnar in Nina Vavdi. Najvišje priznanje sta osvojili še Kristina Bučar in Veronika Furlar z Biotehničnega izobraževalnega centra Ljubljana.

Vir foto: FB profil Šolskega centra Šentjur (klik za povečavo)
Direktor ŠC Šentjur, mag. Branko Šket: čestitke dijakinjam in hvala našim veterinarjem!

Nad doseženimi rezultati in samim tekmovanjem na splošno je navdušen tudi direktor Šolskega centra Šentjur in ravnatelj Višje strokovne šole, mag. Branko Šket:

Direktor ŠC Šentjur, mag. Branko Šket, z zlato dijakinjo Tjašo Colnerič (vir foto: FB profil ŠC Šentjur, avtor: Jure Godler)

“Zelo smo zadovoljni s tekmovanjem, saj se na tak način srečujejo dijaki vseh treh šol v Sloveniji, ki izvajajo program veterinarskega tehnika. Smo v tem programu najmlajši med njimi, a rezultati so odlični,” je povedal za Kozjansko.info.

Posebej se je zahvalil svojemu učiteljskemu kadru, veterinarjem, ki vlagajo svoje delo in trud v znanje dijakov, ki je na tako visoki ravni, ter tistim, ki so dogodek na njihovi šoli organizacijsko izpeljali.

Glede programa veterinarski tehnik v Šentjurju Šket izpostavlja, da bo v prihodnosti potreb po tovrstnih strokovnjakih vse več. Ob “tradicionalni” veterini je namreč v vzponu veterina hišnih ljubljenčkov, saj ljudem pomenijo vse več in jih zato tudi pogosteje zdravijo, kot so jih nekoč. Slednje pa v program pritegne tudi vse več deklet, ki so jim manjše živali in hišni ljubljenci bližje.

Seveda pa veterinarstvo ostaja usmerjeno v podporo slovenskemu kmetu, kateremu je, kot pravi Šket, zdravstveno stanje živali bistvenega pomena. Tako tudi njihov program veterinarski tehnik lepo dopolnjuje poklice s področja kmetijstva, za katere se lahko mladi izobražujejo na njihovi poklicni in strokovni šoli.

Šolski center Šentjur zaposluje

Na Šolskem centru Šentjur so trenutno odprte zaposlitve učitelja vožnje, kmetijskega delavca in vrtnarja. Preverite TUKAJ.

Na program veterinarski tehnik se vsako leto vpiše okoli 30 dijakov, dve generaciji pa sta že opravili maturo in prišli do poklica.

Preberite še:

Potice izpod rok dijakov Šolskega centra Šentjur vredne 10 zlatih in 2 srebrni priznanji