Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z maturantskega plesa Šolskega centra Rogaška Slatina (video)


Počitnice se iztekajo in šolsko leto se je prevesilo v drugi del, enega pomembnejših v življenju dijakov, ki letos zaključujejo srednješolsko izobraževanje in jih že kmalu čaka zrelostni izpit, imenovan matura.

Še pred tem se od srednješolskih let poslavljajo na tradicionalen način: z maurantskimi plesi. V soboto, 23. februarja so ga odplesali tudi bodoči maturantje Šolskega centra Rogaška Slatina.

Po parketu dvorane Janina se je v ritmih ansambla Recesija odvrtelo 40 dijakov splošne in poklicne mature, ob gimnazijcih tudi dijaki programov tehnik – optik in tehnik steklarstva. V ŠC Rogaška vsako leto na ples povabijo tudi vajence zaključnega letnika poklicnega programa, vendar se ga letos niso udeležili.

Vir: zajem slike Youtube, Foto Nareks

In kakšna maturitetna generacija se bo po zaključku srednje šole podala v širni svet? Morda jo najbolje opisuje ravno vstopna pesem, ki so si jo izbrali – Sinatrina My way, je za Kozjansko.info povedala ravnateljica ŠC Rogaška Slatina, Dubravka Berc Prah. Kot pravi, je vsaka generacija posebna in unikatna, za to pa še posebej velja, da so stvari počeli in jih še počnejo na svoj način. Gre za še eno od generacij, ki jo je zaznamovalo obdobje novega koronavirusa, s svojimi omejitvami in šolo na daljavo. K stvari je bilo zato treba pristopati drugače, se reorganizirati, kaj izpeljati tudi na neobičajen način. In to se lahko pozna tudi v pozitivnem smislu.

Ples, posnetke s katerega si lahko ogledate v videu spodaj, so zaključili s pesmijo Time to Say Goodbye, ki jo je odpela ena izmed njih, dijakinja in maturantska Julija Švab. Tudi voditeljstvo dogodka je ostalo znotraj dijaške skupnosti, program sta povezovali Ela Novak in Tina Jerina.

“Ne bojte se dela in ne bojte se biti srečni”

In kaj je še eni odhajajoči generaciji slatinskega šolskega centra na srce položila ravnateljica Dubravka Berc Prah? Zaželela jim je, naj se ne bojijo izzivov, ki jih prinaša življenje, naj se ne bojijo delati, ker najlepše stvari se ne dosegajo na lahek način, naj se ne bojijo biti srečni, svobodni, zadovoljni, vendar vedno z mislijo na druge. “Saj naša svoboda sega do meja drugega človeka in jo je treba spoštovati.”

Nagovor ravnateljice Dubravke Berc Prah letošnjih maturantov ŠC Rogaška Slatina (zajem slike Youtube)

Če se bodo kot zreli, odrasli ljudje, slatinski dijaki trudili živeti ideal, ki ga je tako slikovito opisala ravnateljica, bodo nanje lahko ponosni vsi, od ljudi v njihovem najbližjem življenjskem krogu, do države Slovenije ter seveda njihove šole, Šolskega centra Rogaška Slatina.

Video posnetek maturantskega plesa: