Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini padel tudi ljubljanski Bravo, črno-beli najboljša ekipa spomladanskega dela


Nogometaši Rogaške so na tekmi 28. kroga državnega prvenstva gostili neugodno ekipo ljubljanskega Brava. Slatinčani so znova prikazali dobro predstavo, ki jih krasi večji del spomladanskega dela sezone, in tako prišli do svoje osme ligaške zmage.

Trener Brava, Aleš Arnol, se je pred tekmo otepal vloge favorita, in hitro je postalo jasno, zakaj je bilo temu tako. Slatinčani, ki so po zimskem premoru zbrali največ točk (18), so bolje in konkretneje odprli obračun. Gostujoča vrata je sprva ogrozil Oliver Kregar, nato pa še Patrik Mijić, toda v obeh primerih se je odlično izkazal vratar Matija Orbanić.

Je pa ljubljanski čuvaj mreže klonil v 24. minuti, ko je podajo Alena Korošca z natančnim diagonalnim strelom v zadetek pretvoril hrvaški napadalec Mijić.

Ljubljančani so bili v uvodnih 30 minutah igre v napadalnem smislu popolnoma nenevarni, nato pa so dvakrat zapretili preko Jakoslava Stankovića, ki je bil v prvem delu igre najnevarnejši posameznik v vrstah Brava. Na drugi strani igrišča je v 42. minuti znova poizkušal Kregar, njegov strel pa je s parado odbil Hrvat Orbanić.

Šiškarji so v nadaljevanju tekme zaigrali nekoliko bolj tvegano, kar je črno-belim odpiralo precej prostora za protinapade. To so kronali v 72. minuti, ko je še šestič v prvi slovenski ligi v polno zadel 25-letni Mijić. V vlogi asistenta je bil rezervist Shakeone Satchwell, ki je prodrl po desni strani in zavrnil žogo pred vrata gostov, kjer je dvoboj hrvaških nogometašev pripadel napadalcu Rogaške.

Drugi najboljši strelec zasedbe iz mesta termalnih vrelcev je imel v zaključku obračuna po veliki napaki Matije Kavčiča celo priložnost za hat-trick, ki pa je ni unovčil po svojih željah.

Varovanci Oskarja Drobneta so na kocnu prišli do povsem zaslužene zmage, svojo mrežo pa so ohranili prazno še na četrti zaporedni prvenstveni tekmi. S tem so se vsaj začasno zadnjim Radomljanom odlepili na pet točk in potrdili dobro formo pred torkovim pokalnim spopadom s Triglavom iz Kranja.

Rogaška – Bravo 2:0 (1:0)
Mijić 24., 72.

Rogaška: Lorber (od 1. Mulalić), Kambič (od 90+4. Sim), Pirtovšek, Vujčić, Flis, Lovrić, Thalisson, Korošec (od 90+4. Kitek), Kregar (od 69. Satchwell), Kurež (od 69. Diaby), Mijić

Standings provided by Sofascore