Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku vrtajo


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 40 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Delavci ljubljanskega Geološkega zavoda v Podčetrtku že lep čas vrtajo v zemljo. Naročnik teh del je TTG, temeljna organizacija Atomske toplice iz Podčetrtka, ki ima nedvomno velik interes, da bi zdravilna voda ne usihala, da bi bila še toplejša, zdravilnejša in večnamenska.

Iz vrtine ob starem delu zdravilišča naj bi, po predvidevanjih, pritekla voda, topla okrog 50 stopinj Celzija. Iskanje novega vira termalne vode ima dvojni namen: vodo bodo v zdravilišču izkoriščali za ogrevanje načrtovane novogradnje, depandanse k hotelu, s tem pa bi bil prihranek energije velik.

Prvi vidik je torej ekonomski oziroma stabilizacijski. Drugi razlog za vrtanje pa je povečanje količine vode, ki bo potrebna ob izgradnji dodatnih zmogljivosti depandanse. Voda bo potrebna za novo fizioterapijo, bazen in za okrog deset dodatnih kadi za kopanje oziroma masažo.

Idejni projekt za gradnjo depandanse k hotelu v Podčetrtku je končan. Gradnja naj bi bila večfazna. Prva faza predvideva razširitev kapacitet zdravstvenega trakta, razširitev restavracijskega dela za približno 200 sedežev, vključuje pa še spalni objekt, ki naj bi bil od hotela nekoliko odmaknjen in z njim povezan s hodnikom.

Zdravilne tople vode bo torej z novimi zmogljivostmi potrebno več. Raziskave v globino bodo predvidoma končane aprila, dosedanje izkušnje pri vrtinah namreč kažejo, da z globino temperatura vode narašča.

Novi tednik, 15. 3. 1984