Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešni Kozjani


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 50 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

ŠŠD na osnovni šoli v Kozjem je v zadnjem obdobju močno razširilo svojo dejavnost. Na občnem zboru v mesecu septembru 1973 je bil sprejet bogat program dela, ki ga mladi pionirji in pionirke sedaj uresničujejo v osmih sekcijah.

Osnovno vodilo v ŠŠD je množičnost. Že doslej so v različne športne aktivnosti vključili nad 60 odst. vseh učencev na šoli. Vadba in tekmovanja sta stalni obliki njihovega dela. Zanimivo je, da v okviru ŠŠD vadi posebna skupina predšolskih otrok! Vodstvo ŠŠD vzorno skrbi tudi za učence v nižjih razredih osnovne šole. V posebnih skupinah vadijo gimnastiko učenci in učenke 3. in 4. razredov. članstvo v višjih razredih se navdušuje za gimnastiko, namizni tenis, šah, taborništvo in vse Športne igre ter smučanje. Medrazredne lige štejejo 7 članov tako v nogometu, košarki in rokometu! V košarki so postali medrazredni prvaki pionirji in pionirke iz 6. a razreda! Na občinskem prvenstvu so bili Kozjani drugi v nogometu, kar priča o kvaliteti te igre med pionirji. Izvedli so že šolsko prvenstvo v namiznem tenisu. Telovadnica je v teh dneh na voljo članstvu ŠŠD od 15.-19, ure, kjer vadijo pod vodstvom mentorja, pedagoga za telesno vzgojo tov. Hasana Todoromanoviča, številni pionirji in pionirke. Trenutno se mladi Kozjani najbolj navdušujejo za gimnastiko. Kar 50 jih sedaj trenira vsak dan, ko se pripravljajo na občinsko prvenstvo. Le smučarji letos niso prišli na svoj račun, ker ni bilo snega, ŠŠD pa bo organiziralo izlet na smučarske polete v Planico, ki si jih bo ogledalo kar 42 društvenih članov.

Za tako razgibano delo v ŠŠD je pedagog za telesno vzgojo že pridobil 8 mladih vodnikov, ki jih je izšolal iz vrst učencev na šoli.

V večernih urah pa je telovadnica v Kozjem na razpolago TVD Partizan, v njej pa vadi tudi ženska skupina iz METKE, podružnice celjske tovarne, ki se pripravlja na SŠI.

Z nastopom lepega in toplejšega vremena pa se bo vsa aktivnost ŠŠD izdajala na lepih in prostranih igriščih, ki so poleg šole. 2al, da so za vse te bogate oblike izvenšolskih aktivnosti prikrajšani pionirji in pionirke iz Buč in Podsrede, ki so takoj po pouku vezani na odhode v domača kraja z avtobusi. Med njima je vsekakor veliko športnih talentov. Spomnimo se samo, da je bil tudi naš najboljši slovenski športnik Stanko Lorger doma iz Buč.

K. Jug, 7. 3. 1974