Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčanke po podaljšku do naslova jadranskih prvakinj


V razburljivi finalni tekmi ženske jadranske košarkarske lige do 17 let je ekipa slatinske Janine v Ljubljani ugnala gostiteljice turnirja in prišla do nove mednarodne lovorike.

V tekmovanju je skupno sodelovalo 18 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Severne Makedonije.

Janina je bila edina neporažena zasedba v rednem delu tekmovanja, svoj niz pa so Slatinčanke nadaljevale tudi na finalnem turnirju. Včeraj so ugnale zagrebško Trešnjevko, v finalu pa še Ježico, ki je klonila šele po podaljšku. S tem so košarkarice iz Rogaške Slatine uspešno ubranile naslov prvakinj.

Slatinske kadetinje v finalu regionalne lige

Janina je začela suvereno in prvo četrtino dobila za 10 točk. Ljubljančanke so v drugi četrtini uspele parirati in znižati zaostanek, ki je ob polčasu znašal šest točk. Za toliko so Slatinčanke dobile tretjo četrtino in se spričo prednosti 12 točk nekoliko sprostile.

V zadnjem kvartalu so dosegle le štiri točke, Ježica pa je s trojko devet sekund pred koncem izenačila in izsilila podaljšek. V njem so bile varovanke Željka Jotića znova bolj prepričljive in tri minute pred koncem vodile za sedem. Ljubljanska zasedba je z drugo zaporedno trojko 20 sekund pred koncem znižala na 56:55.

Tjaša Turnšek, najkoristnejša posameznica polfinalnega obračuna, je kmalu za tem zadela enega od dveh prostih metov. Lina Jerković, ki je bila izbrana za najbolj koristno igralko turnirja, je s peto osebno napako devet sekund pred koncem zapustila igrišče, Ježica pa je zgrešila prosta poskusa.

Na drugi strani je Turnšek, ki je bila z 20 točkami najboljša strelka finala, znova zadela le en prosti met, ljubljanski poskus s polovice igrišča za drugi podaljšek pa ni bil uspešen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KD Janina (@kd.janina)

Janina : Ježica 58:55 (18:8, 11:15, 13:7, 4:16, pod. 12:9)

Janina: Turnšek 20, Kobilšek 15, Blažun 11, L. Jerković 9, H. Jerković 3