Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška še šestič zapored neporažena


Nogometaši Rogaške so na tekmi 27. kroga državnega prvenstva gostili Muro, ki v spomladanskem delu sezone ne prikazuje ravno prepričljivih predstav. Na drugi strani so Slatinčani po zimskem premoru zbrali največ točk izmed vseh prvoligašev, s svojo rezultatsko formo pa nadaljujejo tudi po tekmi s Prekmurci.

Gostujoča zasedba je imela v prvem delu igre, v kateri so gledalci videli izredno malo priložnosti, rahlo terensko premoč. Slatinčani, ki so bili sicer nekoliko konkretnejši, so vrata Mure ogrozili v 21. minuti, ko je poskušal Brazilec Thalisson, toda njegov strel je zletel mimo prekmurskega gola.

Sobočani so nase nekajkrat opozorili iz prekinitev, kakšne bolj zrele priložnosti pa si niso uspeli priigrati vse do 39. minute. Takrat se je sam pred vrati Rogaške znašel Aljaž Antolin, veselje pa mu je preprečil Ajdin Mulalić, ki je v prvi minuti zaradi izpolnjevanja pogoja Nogometne zveze Slovenije – vsako tekmo v 1. SNL mora začeti vsaj en igralec, ki ima pravico nastopa za slovensko reprezentanco do 21 let – zamenjal Žana Lorberja.

V drugem polčasu so se varovanci Oskarja Drobneta osredotočili na branjenje, na svojo priložnost pa so prežali iz protinapadov. Muraši so prevzeli pobudo, toda Slatinčani so bili v obrambi dobro organizirani, kar je povzročalo precejšnje preglavice anemični zasedbi iz Murske Sobote.

V zaključku tekme je sledil manjši pritisk domačih, ob katerem se je po strelu Roka Pirtovška žoga odbila od prečke, vendarle pa se mreža v Rogaški Slatini na koncu ni zatresla. Slatinčani so tako še tretjič zapored tekmo zaključili brez prejetega zadetka.

“Dober zaključek te serije. Na koncu smo lahko obojni zadovoljni s točko. Pomembno je, da smo znova vpisali nekaj na točkovni račun. Sedaj se moramo dobro spočiti in pripraviti za zadnjo četrtino prvenstva, da pokažemo in potrdimo te dobre rezultate,” je po tekmi dejal slatinski trener Oskar Drobne.

Nogometaši iz mesta termalnih vrelcev so se še šestič zapored v vseh tekmovanjih izognili porazu, kar jih vsaj začasno uvršča na osmo mesto. Za sedmouvrščenimi Domžalčani, ki so v tem krogu ugnali Aluminij (2:0), imajo pri Rogaški tri točke zaostanka, pred predzadnjimi Kidričani pa točko naskoka.

Sledi reprezentančni odmor, nato pa bo Rogaška v petek, 29.marca, gostila ljubljanski Bravo.

Rogaška – Mura 0:0 (0:0)

Rogaška: Lorber (od 1. Mulalić), Kambič, Vujčić, Pirtovšek, Flis, Lovrić, Thalisson, Korošec (od 90+7. Prenkpalaj), Kregar (od 63. Diaby), Kurež (od 63. Satchwell), Mijić

Standings provided by Sofascore