Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prepirali so se sosedje, gosta žalila natakarico, pobegnil s prometne nesreče, tankal, a nič plačal …


Za policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah je pester teden. Obravnavali so več kršitev javnega reda miru, goljufijo, neupravičeno slikovno snemanje, poškodbo vozila na parkirišču ter ilegalni vstop Ukrajincev in Čečenov v Slovenijo.

Podrobnosti najdete v Policijskem poročilu, tukaj jih izpostavljamo zgolj nekaj.

Sredi prejšnjega tedna se je na šmarski policiji zglasila uslužbenka bencinske črpalke in naznanila, da stranka ni poravnala računa za gorivo v višini 15.00 evrov, sedaj pa se plačilu izmika. Zoper osebo bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Minule dni je prišlo do več medsosedskih in drugih sporov, ki jih policisti večinoma obravnavajo znotraj prekrškovnega postopka javnega reda in miru. Tokrat pa so sprožili tudi kazenski ovadbi zaradi prizadejanja lahke telesne poškodbe in zaradi poškodovanja tuje stvari.

V četrtek so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na zasebni površini na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovili so, da sta se sprla soseda. Enemu kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru, zoper drugega kršitelja pa bo na okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

Do spora med sosedi na zasebni je na območju občine Šmarje pri Jelšah prišlo tudi naslednji dan. Vsem trem kršiteljem je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, zoper enega kršitelja pa bo še na okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

V Šmarju, tokrat na javnem kraju, je bilo spet vroče 2. marca, tokrat okrog spora zaradi neočiščene ceste. Med sporom je kršitelj oškodovancu zagrozil, zaradi česar se je oškodovanec prestrašil in poklical policijo. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

Na natakarico pa sta se spravila gosta lokala na območju občine Podčetrtek. Ker sta jo žalila, je posredovala policija, kršiteljema pa je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Več o kriminaliteti minulega tedna v spodnjem članku:

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah od 26. 2. do 3. 3. 2024