Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtani po podaljšku ugnali trenutno najboljšo ekipo državnega prvenstva


Sinoči so podčetrteški košarkarji gostili ekipo z vrha lestvice in poskrbeli za lep večer tamkajšnjih ljubiteljev oranžne žoge, ki so se zbrali na tribunah večnamenske športne dvorane.

Termalci so uspeli po mnenju domačega trenerja Davorja Brečka ugnati trenutno najboljšo ekipo v državnem prvenstvu po dodatnih petih minutah igre v podaljšku.

Na začetku tekme je bilo v domači vrsti precej nervoze in s tem tudi kar precej napak. V prvi četrtini sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu. V drugem kvartalu so najprej gostje povedli za 5, sredi četrtine pa za 7 točk, kar so do polčasa še dvakrat ponovili, na glavni odmor pa so nesli zalogo 5 točk.

Domžalčani so v 23. minuti povedli za 9, odsihmal pa so domači začeli taliti zaostanek. Z zabijanjem Igorja Strugerja je bilo v 27. minuti 52:54. Najboljši domači strelec Aleksandar Stoimenov je tretji kvartal zaključil s prostima metoma za 58:59, v začetku zadnje četrtine pa z eno od svojih petih trojk domače po dolgem času popeljal v vodstvo. Domači so sredi tega dela igre povedli za 4, a so gostje, ki jih vodi trener Damjan Novaković izenačili v 36. minuti. Ekipi sta se v nadaljevanju večkrat izmenjali v vodstvu. Stoimenov je 18 sekund pred koncem zabil za 83:80. Gostje so uspeli izsiliti podaljšek ob zvoku sirene.

V dodatku sta bili ekipi znova z ramo ob rami. Minuto in pol pred koncem podaljška je kapetan Simo Atanacković zadel za 94:93. 39 sekund pred koncem je Struger povišal na 96:93, 17 sekund pa je isti igralec s prostim metom dodal še točko. Domen Bratož je 4 sekunde pred koncem povišal na 98:93. Sledila je trojka gostov, Bratož pa je s prostim metom zadel za 99:96. Domžalčani so imeli povsem ob koncu priložnost, da bi izsilili še drugi podaljšek, a poskus Blaža Mahkovica izza sredinske črte ni bil uspešen.

S to tekmo so si Podčetrtani praktično zagotovili obstanek v ligi, trenutni položaj na lestvici pa jim omogoča, da lahko v zadnjih štirih kolih rednega dela tekmovanja “napadejo” četrto mesto, kar bi bil nov klubski mejnik. V tej sezoni se lahko pohvalijo tudi s tem, da so ugnali vse tri ekipe, ki v okviru rednega dela državnega prvenstva nastopajo v mednarodni konkurenci.

Terme Olimia Podčetrtek : Kansai Helios Domžale 99:96 (21:23, 20:23, 17:13, 25:24, 16:13)

Stoimenov 31, Bratož 17, Atanacković in Struger 14, …

V petek, 29. marca, bo 19. uri Rogaška začela gostujočo tekmo pri Iliriji. Ob isti uri bo naslednji dan v Hruševcu tekma med Šentjurjem in Podčetrtani.