Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova zmaga prerojene Rogaške in skok na osmo mesto (video)


Nogometaši Rogaške so v 26. krogu državnega prvenstva gostovali v Kidričevem pri Aluminiju. Slatinčani so na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah še petič ostali neporaženi in proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek vknjižili pomembe tri točke.

Prvi polčas v Kidričevem je minil v bolj taktičnem duhu. Rogaška je sicer imela manjšo terensko premoč, toda nobena izmed ekip ni želela pretirano tvegati. Nogometaši Rogaške in Aluminija so tako na odmor odšli brez večjih priložnosti.

Pobuda črno-belih se je v drugem delu igre stopnjevala. Rogaška je v 73. minuti zapravila imenitno priložnost, ko z neposredne bližine poti do Aluminijevih vrat nista uspela najti Oliver Kregar in Alen Korošec.

So pa bili Slatinčani uspešnejši tri minute kasneje, ko je edini zadetek na tekmi dosegel Gal Kurež, ki je s prodori po desni strani nase opozarjal že v prvem polčasu. 22-letnik je v polprotinapadu izkoristil popolno podajo Korošca in žogo brez težav potisnil v prazna vrata domačih.

Rogaška, ki jo je tokrat vodil pomočnik Domen Beršnjak, bi lahko v nadaljevanju še povišala svojo prednost, a premalo natančna sta bila Patrik Mijić in Korošec. Kljub temu so črno-beli prišli do povsem zaslužene zmage, s čimer so na lestvici prehiteli Kidričane.

Se je pa boj za obstanek še dodatno zaostril po zmagi Radomljanov nad Domžalčani. V razmahu dveh točk se tako sedaj nahajajo štiri ekipe (Radomlje, Aluminij, Rogaška in Domžale), kar nam daje močno napoved za srdit boj za obstoj med elito.

Rogaška, ki sedaj zaseda osmo mesto, bo v nedeljo gostila Muro, ki je v tem krogu na domačih tleh izgubila od ljubljanskega Brava.

Aluminij – Rogaška 0:1 (0:0)
Kurež 76.

Rogaška: Mulalić, Flis, Pirtovšek, Vujčić, Kambič, Lovrić, Majcen (od 57. Kitek), Kregar (od 84. Diaby), Korošec, Kurež (od 78. Satchwell), Mijić

Standings provided by Sofascore