Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova serija vlomov na Kozjansko-Obsoteljskem


Vlomi v stanovanjske objekte in avtomobile na našem območju, kljub povečani pozornosti in opozorilom policije ter medijskem osveščanju, ne pojenjajo.

Minuli vikend sta se na našem območju zgodila 2 vloma v hiše in vlomi v avtomobile. Na širšem Celjskem pa so bili še dodatni trije vlomi. Upoštevajoč zadnjih 7 dni je bilo vlomov še več.

Policisti so v petek v Rogatcu obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastniki pogrešajo gotovino in zlatnino. V Zagaju pod Bočem, kjer se je vlomilec potikal že prejšnjikrat, je prišlo do poskusa vloma v stanovanjsko hišo, ki pa je bil neuspešen.

V petek zvečer so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec pred gasilskim domom v Mestinju vlomil v dve vozili in ukradel gotovino. Storilec je poskušal vlomiti še v štiri sosednja vozila, kar mu ni uspelo, je pa lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Nekaj dni pred tem, 5. marca, je občan na 113 naznanil vlom v stanovanjsko hišo na območju Brezovca pri Polju. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec v daljšem časovnem obdobju na silo vlomil skozi starejša vrata objekta. Na srečo ni ničesar odtujil, pri vlamljanju pa je oškodovanca oškodoval za nekaj sto evrov.

Ponoči 6. 3. 2024 je bilo na območju Kozjanskega vlomljeno v domačo predelovalnico mesa. Neznani storilec je s priročnim orodjem skozi okno vlomil v objekt, kjer je odtujil več suhomesnatih izdelkov in lastnika oškodoval za okoli 2.000 evrov. Policija za storilcem še poizveduje.

Vlomi tudi v Konjicah, Velenju in Mozirju …

Ne samo na Kozjansko-Obsoteljskem, vlomilci so aktivni tudi na širšem Celjskem območju. V petek je tako neznanec vlomil  v gostinski lokal v Velenju, ukradel menjalni denar in dnevni izkupiček.

V Resniku, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so policisti obravnavali vlom v garažo. Storilec je ukradel kosilnico.

V Mozirju smo v nedeljo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel več nakita.

Preberite še:

Po Kozjanskem in Obsotelju kradejo denar in nakit. Kaj na povečano število vlomov pravi policija