Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

NK Rogaška nadaljuje uspešno pomlad: zdaj še zmaga v Kopru


Slatinski nogometaši nadaljujejo uspešno pomlad, v kateri so v petih tekmah zabeležili 8 točk in izgubili le proti vodilnim Celjanom.

Tri v zgornji izkupiček so prinesli iz Kopra, in to kljub temu, a so gol dobili že po minuti in pol srečanja, preden je trener Drobne uspel zamenjati vratarja, kar počne takoj na začetku tekme, da zadosti kvoti mladega slovenskega igralca v prvi postavi.

Še preden bi mladi Žan Lorber uspel odigrati svojo vlogo statista, ki začenja tekme zaradi tega, da Rogaška zadosti pravilu, da mora vsako tekmo kluba v 1. SNL začeti vsaj en igralec, ki ima pravico nastopa za slovensko reprezentanco do 21 let, so Koprčani dosegli zadetek.

A Slatinčani so jim vrnili že v 20. minuti,  ko je Gal Kurež podal z desne strani v  kazenski prostor, kjer je Patrik Mijić z glavo dosegel že svoj četrti zadetek, odkar je iz slovaškega kluba FC ViOn Zlate Moravce spomladi prišel v Rogaško.

Slatinski nogometaši so ponovno prišli vodstvo še pred odmorom. Ponovno je bil vpleten Mijić, ki je po predložku z desne streljal z glavo, domači golman Koprivec je žogo odbil, to pa je v mrežo potisnil Oliver Kregar. Ura je kazala prvo minuto sodnikovega dodatka.

V drugem polčasu so Koprčani pritisnili in do konca tekme prožili dvakrat toliko strelov na gol kot Slatinčani, pa vendar je do konca tekme mreža le-teh, predvsem po zaslugi odličnih obramb vratarja Ajdina Mulalića ostala nedotaknjena. Koprčani so tako doma izgubili tretjič zapored, Slatinčani pa so to pomlad drugič zmagali.

Trener Rogaške Oskar Drobne po tekmi:

Veselje po zmagi:

Po odigranih 24. krogih 1. SNL so nogometaši NK Rogaške še vedno na zadnjem mestu, a razliko do 9. mesta, ki vodi v kvalifikacije za obstanek, hitro topijo. Če so ob zimskem premoru za tem zaostajali že 6 točk, jih zdaj do predzadnjega mesta ločita zgolj še 2.

Standings provided by Sofascore