Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Medalja na državnem badminton prvenstvu v Kozje


Prejšnji teden je bilo v Mirni na Dolenjskem posamično državno prvenstvo za osnovnošolce v badmintonu, ki se ga je v štirih kategorijah udeležilo 110 učenk in učencev. Sodelovali so tako kategorizirani učenci in učenke kot tudi nekategorizirani učenci in učenke.

Na tekmovanju so nastopile tri učenke in dva učenca Osnovne šole Kozje, ki so se na državno prvenstvo uvrstili preko področnega prvenstva v Kozjem. Vseh pet je nastopalo med nekategoriziranimi  tekmovalkami in tekmovalci, spremljala pa sta jih vaditelj Bojan Dobravc in učiteljica športa Greta Simončič.

Lea Kiderič na stopničkah; vir foto: OŠK

Prvi del tekmovanja je potekal v skupinah, iz katerega se v nadaljevanje ni uspelo uvrstiti le Galu Erhatiču. Ostali štirje so se uvrstili v izločilne boje, kjer sta Ana Dobravc in Blaž Kozole izpadla v osmini finala, Julia Bratuša v četrtfinalu, Lea Kiderič pa se je uvrstila v polfinale. Tam je izgubila za eno samo točko ter osvojila končno tretje mesto.

Kot je zapisal Roman Gradišek je to že šesta osvojena medalja učenk in učencev OŠ Kozje na posamičnih državnih prvenstvih v zadnjih letih, ob tem pa so osvojili še dve ekipni medalji. Tudi letos se bo ekipa udeležila državnega ekipnega prvenstva, ki bo 3. aprila v Lendavi.