Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kvintet Vintgar z Jesenic s koncertom napolnil dvorano v Gorici pri Slivnici (foto, video)


Prejšnjo nedeljo so v Gorico pri Slivnici iz drugega konca Slovenije prišli člani Kvinteta Vintgar, kjer so v tamkajšnji dvorani priredili koncert z gosti, ki je navdušil prisotne poslušalce.

Po lanskoletnem jubilejnem koncertu v Jesenicah se je Kvintet Vintgar z istimi gosti preselil še v Gorico pri Slivnici, kjer so z zadovoljstvom prepevali pred polno dvorano. Na koncertu, katerega nosilec je bil Moški pevski zbor skladateljev Ipavcev iz Šentjurja, so publiki predstavili pesmi mnogih različnih zvrsti. Koncert je obsegal vse od slovenske narodne pesmi do pop glasbe, makedonskih ljudskih pesmi, priredb pesmi drugih znanih avtorjev in mnogo več.

S koncertom so napolnili tamkajšnjo dvorano; vir foto: Kvintet Vintgar

Na koncertu so nastopile tudi članice Godalnega kvarteta C’est La Vie, Ansambel Šmarnogorski kvintet in Matic Plemenitaš. Kot osrednja gostja je zapela še Monika Avsenik, s katero so člani kvinteta predstavili nekaj njenih pesmi.

Po lanskem jubilejnem koncertu v Jesenicah je Kvintet Vintgar v Gorici pri Slivnici še drugič predstavil svojo novo avtorsko pesem, za katero je besedilo napisal Ivan Sivec, uglasbil pa jo je Robert Smolnikar.

Kvintet Vintgar, ki ga sestavljajo Luka Černe, Andrej Černe, Ambrož Černe, Domen Anžlovar in Anže Košir, prihaja iz Blejske Dobrave v jeseniški občini. Člani s ponosom nadaljujejo pevsko tradicijo istoimenskega kulturnega društva, ki je lansko leto praznovalo 100. obletnico delovanja.
Člani kvinteta se v naše kraje še želijo vrniti

Po koncu koncerta smo se pogovarjali z enim izmed članov kvinteta, Luko Černe, ki prihaja iz Gorenjske, a je ljubezen našel v naših krajih in se sem preselil. Povedal nam je, da je bila publika izjemno zadovoljna z izvedbo koncerta, kar je člane kvinteta zelo razveselilo. Ob tem je dodal: “Koncert je bil prelet od slovenske narodne pesmi, do umetne, dalmatinske in popularne, veliko je bilo narodnozabavne glasbe, tako da je bila res zelo široka paleta. Ljudje so bili malenkost celo šokirani in neizmerno zadovoljni, predvsem nad izjemnim nivojem organizacije.

Černe je pojasnil, da so že dobili povabila za nove nastope v naših krajih, kar jih zelo veseli. Kot Kvintet Vintgar se bodo v Šentjur vrnili v skrajšani obliki. Luka Černe in njegova žena Valentina vodita več zasedb, s katerimi bosta v sodelovanju z drugimi vrhunskimi inštrumentalisti v Šentjurju 2. junija pripravila koncert, kjer bo seveda nastopil tudi Kvintet Vintgar.

Več fotografij in video s koncerta si oglejte v nadaljevanju:

Vir fotografij: Kvintet Vintgar