Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarice II. OŠ Rogaška Slatina znova tretje najboljše v državi


V Postojni na OŠ Miroslava Vilharja se je odvil zaključni turnir v košarki za osnovnošolke. Tam so nastopile učenke II. OŠ Rogaška Slatina, ki so zasedle končno tretje mesto. 

Učenke II. OŠ Rogaška Slatina so uspešno zaključile še eno košarkarsko sezono. Na finalnem turnirju so ponovile lanskoletni rezultat in si okoli vratu nadele medalje za tretje mesto.

V polfinalu so se pomerile z gostiteljicami iz Postojne. Po visokem zaostanku so bile Slatinčanke zelo blizu preobrata, a kljub vsemu so na koncu zabeležile tesen poraz (42:38).

V tekmi za bronasto odličje so se nato udarile z OŠ Šturje iz Ajdovščine in zanesljivo slavile visoko zmago s 54:33. Razpoloženi sta bili članici Janine Hana Jerković (18 točk) in Anais Gobec (17 točk), ki sta skupaj dosegli kar 35 točk.

Hana je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja, s 40 točkami pa je bila tudi najboljša strelka zaključnega dejanja. Naslova so se veselile učenke OŠ Ob Dravinji iz Slovenskih Konjic, ki so v velikem finalu slavile z 58:49.

Izid, tekma za tretje mesto:
II. OŠ Rogaška Slatina – OŠ Šturje 54:33 (19:10, 20:8, 15:15)
Rogaška: Jerković 18, Gobec 17, Gradecki 6, Lešnik 6, Šućur 3, Kovačič 2, Rodić 2, Krajnc, Jerič, Jeličić, Krumpak, Kalajdži

Ekipa Janine U14 bo do sobote na povabilo beneškega Reyerja, ki tako z moško kot z žensko ekipo nastopa v EuroCupu, sodelovala na tradicionalnem velikonočnem turnirju v Mestrah.

Foto: KD Janina

Dekleta so na uvodni tekmi ugnala domače moštvo iz Benetk (50:48), pomerile pa se bodo še z ekipama Basket Roma in Pink basket Terni, reprezentanco Furlanije-Julijske krajine ter latvijsko zasedbo Jugla Liepaja.