Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jedrčev sejem v Podčetrtek privabil ponudnike od blizu in daleč (foto, video)


Na sobotno dopoldan je središče Podčetrtka napolnilo mnogo ljudi, ki so obiskali spomladanski Jedrčev sejem, kjer so ponudniki prodajali raznoliko ponudbo sadik, semen, domačih izdelkov, orodij in raznih drugih stvari.

Kislo vreme z rahlim dežjem v soboto ni ustavilo množice ljudi, ki so se odpravili na tradicionalen Jedrčev sejem sredi Podčetrtka. Na sejmu, ki se je pričel ob deveti uri zjutraj, se je nahajala pestra ponudba razne zelenjave, suhe robe, domačih pridelkov, vrtnih ter drugih orodij, igrač za otroke in raznih drugih priročnih stvari.

Med sprehodom po s stojnicami napolnjeni cesti je bilo kljub dežnim kapljicam moč občutiti sejemsko vzdušje, trg pa je napolnila prijetna glasba.

Pestra ponudba čebulic na sejmu

Na sejmu smo se pogovarjali z direktorjem Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, GIZ, Boštjanom Misjo. Povedal nam je, da je namen tega spomladanskega sejma, da obiskovalcem ponudijo stvari, ki jih bodo potrebovali pri opravilih na vrhu in okoli hiše. To je odražala pestra ponudba raznih sadik, semen, čebulic, orodij in drugih priročnih stvari. Sejem, ki ima že dolgoletno tradicijo, si v nadaljevanju želijo še izboljšati.

V Podčetrtku vsako leto priredijo dva sejma. Prvi nastopi spomladanski Jedrčev sejem, pozno poleti pa sledi še Lovrenčev sejem.

Kot je pojasnil direktor, si na sejmu namreč ne želijo prevelike prodaje raznega kiča, temveč ga res želijo posvetiti ponudbi domačih stvari in sestavin, s katerimi se lahko potem ustvari nekaj svojega. S tem želijo ohraniti bistvo sejma, kot ga ima že mnogo let.

V Podčetrtku bo pestro tudi v prihodnje

Med pogovorom smo dobili vpogled še v prihajajoča dogajanja v Podčetrtku. Intenzivno se že pripravljajo na Festival vina in čokolade, ki bo letos 27. aprila. V prihodnjem mesecu se bo odvil tudi blagoslov koles in kolesarjev, sledile bodo prvomajske prireditve, potem pa bodo začeli že načrtovati dogajanje na gradu.

Misja nam je namignil, da se bi lahko projekt ureditve grajske poti in dvorišča končal predčasno ter da si lahko tam obetamo tudi kakšne glasbene dogodke. Kasneje bodo začeli razmišljati tudi o obuditvi Struna festa ter ponovni izvedbi Kuhinje pod gradom.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z dogodka:

In še fotografije: