Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gledališki izlet Knjižnice Šmarje uspešno izpeljan. Pridružite se naslednjemu v Gradec!

Za vse tiste, ki imajo radi gledališče in si želijo doživeti gledališko izkušnjo tudi izven naših meja, so v Knjižnici Šmarje organizirali obisk gledališča v Trstu.

V nedeljo, 10. marca 2024, so si ogledali predstavo Kakor v nebesih v koprodukciji Slovenskega stalnega gledališča Trst, Mestnega gledališča Ptuj in Glasbene Matice Ljubljana. Zgodba jih ni pustila ravnodušnih – poleg stoječih ovacij je v njih pustila pečat, saj se je lahko v njej prepoznal vsak izmed njih.

Realni odnosi, sicer znotraj pevskega zbora in v povezavi z glavnim protagonistom, slavnim dirigentom, ki se zaradi zdravstvenih težav vrne v rojstni kraj, so zrcalo skupnosti in se odsevajo v nas samih. Komične, sentimentalne, dramatične in vsakdanje situacije so jih nagovorile z močjo temeljnih vrednot.

Z navdušenostjo nad izpeljanim gledališkim izletom Knjižnica Šmarje ponovno organizira odhod v tujino, tokrat v sosednjo Avstrijo. Ogledali si bodo slovensko nacionalno opero Gorenjski slavček v slovenščini z nemškimi nadnapisi.

Prijazno vabijo vse ljubitelje gledališča, opere in slovenske besede, da se pridružijo na posebnem doživetju – gledališkem izletu v Gradec, in sicer v soboto, 13. aprila 2024. Na voljo je le še nekaj prostih mest, prijave pa so odprte do vključno 1. 4. 2024. Vabljeni k prijavi!

Več informacij najdete na spletni strani Knjižnice Šmarje pri Jelšah – TUKAJ.

 

Knjižnica Šmarje