Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec sedmič zapored s pokalno lovoriko


Futsal ekipa Dobovca je sinoči v Podčetrtku osvojila svojo sedmo pokalno lovoriko. V finalu so bili boljši od zasedbe iz Ljutomera.

Oba gola v prvem polčasu sta bila dosežena v zadnji minuti. Najprej so bili uspešni gostje, 20 sekund pred sireno pa je z močnim strelom izenačil Patrik Pasariček.

Denis Kneževič; foto: NZS

Isti igralec je v 22. minuti z lepo potezo poskrbel za domače vodstvo. V 33. minuti se je Dobovcu nov pokal že na veliko nasmihal, saj je zadel Denis Kneževič, ki je izkoristil podajo Paragvajca Francisca Javierja Martineza Villalbe, ki je pred tem pobegnil trem nasprotnim igralcem. Tekmo je dokončno odločil Žiga Čeh, ki je zadel v predzadnji minuti. Gostje so v zadnji minuti rezultat znižali.

Dobovec : Meteorplast Šic Bar 4:2 (1:1)
0:1 – Matan A (20.’), 1:1 – Pasariček P. (20.’), 2:1 – Pasariček P. (22.’), 3:1 – Kneževič (33.’), 4:1 – Čeh (39.’), 4:2 – Matan A. (40.’)

Veselje ekipe Dobovca takoj po končani tekmi; foto: NZS

Kujtim Morina, trener Dobovca: „Ne vem, s kakšnimi besedami bi opisal to, kar delamo kot klub. Srečen sem, ker nam je uspelo priti do naslova s tem novim Dobovcem, ki je začel 15. 8. 2023 z ničle. Bili so vzponi in padci. Ko pa je bilo najtežje, smo pokazali pravi obraz in osvojili pokal.“

Žiga Čeh, FK Dobovec: „To je bil zelo čustven večer. To lovoriko smo si neverjetno želeli in trdo garali za njo celo sezono. Da smo na tem višku sezone bili na ravni, da smo jo osvojili. S tem se je cela ekipa nagradila za ves trud, ki smo ga vložili. Po drugi strani pa je tole moje priznanje zlata žoga odraz ekipnega dela, tako v klubu kot v reprezentanci. Marsikdo od igralcev, s katerimi igram, bi ti to nagrado zaslužil.“

Pred srečanjem je Žiga Čeh prejel zlato žogo, kar je nagrada za najboljšega igralca minulega koledarskega leta, ki jo podeljuje komisija za futsal pri Nogometni zvezi Slovenije.