Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini za gasilstvo in CZ zagotovili skoraj 200 tisoč evrov. Pogodbe podpisane


Gasilstvo na Območju Kozjanskega in Obsotelja, kjer znotraj Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah deluje 24 prostovoljnih gasilskih društev, je živo in izjemno dobro organizirano. K temu pripomore tudi posluh občin za gasilsko dejavnost, ki vsako leto zanjo namenijo nezanemarljiv del proračunskih sredstev.

Nič drugače ni v občini Rogaška Slatina, kjer delujejo štiri prostovoljna gasilska društva. Tudi letos so se gasilci dobili pri županu, mag. Branku Kidriču in podpisali 𝗽𝗼𝗴𝗼𝗱𝗯o o opravljani obvezne lokalne javne službe 𝘇 𝗚𝗮𝘀𝗶𝗹𝘀𝗸𝗼 𝘇𝘃𝗲𝘇𝗼 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁𝗼𝘃𝗼𝗹𝗷𝗻𝗶𝗺𝗶 𝗴𝗮𝘀𝗶𝗹𝘀𝗸𝗶𝗺𝗶 𝗱𝗿𝘂𝘀̌𝘁𝘃𝗶 𝘃 𝗼𝗯𝗰̌𝗶𝗻𝗶 𝘇𝗮 𝗹𝗲𝘁𝗼 𝟮𝟬𝟮𝟰.

Gasilstvo je obvezna lokalna javna služba. Občina Rogaška Slatina skrbi zanjo skupaj s štirimi prostovoljnimi gasilkami društvi in v sodelovanju z Gasilsko zvezo Šmarje pri Jelšah. Gasilci pa ne opravljajo le nalog gašenja in reševanja ob požarih, temveč vse pogosteje tudi naloge povezane z vsesplošno zaščito in reševanjem v občini ob naravnih nesrečah.

Za področje pripravljenosti in delovanja sistema zaščite in reševanja v Občini Rogaška Slatina so za leto 2024 zagotovili 192.145 evrov.

Za 10% so povečali sredstva za delovanje Medobčinske gasilske zveze. Del sredstev je namenjenih nakupu gasilskih vozil za PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina. Zagotovili so tudi sredstva za začetek obnove kletnih prostorov PGD Kostrivnica.

Po novem letu se v gasilskih društvih vrstijo občni zbori, kjer gasilci predstavijo svoje delo v minulem letu in načrte za prihodnje. Pred dnevi so ga izvedli v osrednji gasilski enoti v občini, PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki je enota IV. kategorije in hkrati enota I. kategorije za posredovanje ob prometnih nesrečah in nesrečah z nevarnimi snovmi.

Fotografije z občnega zbora so objavili na svojem FB profilu: