Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Študentje Šmarske regije in Obsotelja se prebujajo: Novi predsednik želi podvojiti število članov


Predsedniško funkcijo Kluba študentov šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO) je januarja prevzel Luka Fendre iz Bistrice ob Sotli, ki se trenutno šola na Univerzi v Mariboru. 

Fendre je bil v klubu aktiven že od konca dijaških let in vsa študijska leta, sedaj pa pravi, da je čas, da pripravi klub za prihodnje generacije. V letošnjem letu je tako postal predsednik Kluba študentov šmarske regije in Obsotelja.

Njegova glavna vizija je narediti dobro prepoznavnost kluba in navdušiti mlade, da se bodo aktivno vključevali v klub ter ga tudi v prihodnosti lahko prevzeli. Nadeja se sodelovanja z društvi iz lokalnih občin, med glavne prioritete pa uvršča tudi vzpostavitev dobre ekipe aktivistov.

V klubu je trenutno nekje 170 dijakov in študentov, predsednik pa si želi do konca šolskega leta to število podvojiti.

”Z aktivisti se trudimo, da članom pričaramo kar se da pestro dogajanje na različnih področjih. Seveda je pa to tudi odvisno od naših članov, saj so oni naša ciljna publika. Vsi člani z idejami so zelo dobrodošli, da se pridružijo skupini aktivistov in si res pričarajo nepozabno študentsko življenje,” je za Kozjansko.info povedal novi predsednik KŠŠO.

Predsednik in aktivisti se tako trudijo, da vsak mesec pripravijo, kot klub ali v sodelovanju z drugimi društvi, čim več dogodkov za njihove člane in lokalne ljudi.

V marcu tako pripravljajo Karaoke v Ljubljani in ogled smučarskih skokov v Planici. Drugače pa v letošnjem letu pripravljajo tri večje dogodke s tremi različnimi vrstami glasbe, in sicer ŠOK, ki bo ponudil akustično glasbo, Shtrom z elektronsko glasbo ter Brucovanje z narodnozabavno glasbo.