Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štirikratnega umora v Tekačevem je bil oproščen, a zdaj ga je policija priprla zaradi suma, da vodi mednarodno mamilarsko združbo


Junija lani je odjeknila vest, da je bil Kristjan Kamenik, domnevni storilec enega najbolj brutalnih umorov v zgodovini Slovenije: štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997, oproščen vseh obtožb.

Zdaj pa se je Kamenik znašel med šestimi osumljenci, ki so jih prejšnji teden prijeli zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. Včeraj so jih privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanjih za vse odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

V četrtek je 250 policistov po vsej Sloveniji izvedli obsežne kriminalistično-preiskovalne aktivnosti, ki so del preiskave proti organizirani mednarodni kriminalni združbi, ki se ukvarja s preprodajo drog. Kot je poročal POP TV, naj bi bil vodja kriminalne združbe in glavni osumljenec Kristjan Kamenik, javnosti poznan iz primera Tekačevo, v katerem pa je bil lani oproščen. Konjičan Kamenik je bil sicer zaradi trgovine z drogo že večkrat obsojen, tudi v tujini.

Hišne preiskave so policisti izvedli na 20 lokacijah, pridržali pa so 20 oseb. Potekale so na območju Policijskih uprav Maribor, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper.

Kamenik se naj bi po poročanju Večera pred preiskovalnim sodnikom branil z molkom, njegova odvetnica pa se bo zoper sklep o priporu pritožila.

Kot še navaja Večer,  iz kazenske ovadbe zoper dvajseterico izhaja, da so kriminalisti v več let trajajoči preiskavi organizirani skupini, ki naj bi na veliko trgovala s kokainom, prestregli manj kot pet kilogramov te substance. Proti osumljenim naj bi začeli zbirati obvestila na podlagi anonimne prijave.