Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športnika leta v občini Šentjur sta taekwondoist in atletinja


Sinoči se je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur odvila prireditev Športnik leta 2023, kjer so podelili nagrade in priznanja najboljšim športnikom, športnicam ter športnim ekipam v preteklem letu. 

Zbrane je na podelitvi pod okriljem Športne zveze Šentjur in Občine Šentjur nagovoril slavnostni govorec Primož Feguš, predsednik Atletske zveze Slovenije, kulturni doprinos pa sta prispevala Pihani orkester Šentjur in Plesno društvo TBA.

Nagrade so podelili župan Občine Šentjur Marko Diaci, predsednik ŠZ Šentjur Branko Vizjak in predsednik AZS Primož Feguš.

Med športniki znova najboljši taekwondoist

Naziv najboljšega športnika Šentjurja za leto 2023 je pripadel Niku Obrezu, članu Taekwondo kluba Ahac. V preteklem letu je postal mladinski državni prvak v borbah nad 75 kg. Poleg tega je med mladinsko konkurenco slavil posamično in ekipno v Sarajevu, v Podčetrtku na balkanskem pokalu pa je bil ekipno prvi, individualno pa drugi.

Drugo mesto je med mladinci osvojil tudi na tekmovanju SLO Open Cup 2023 in tretje mesto ekipno med mladinci na evropskem prvenstvu v Romuniji.

Filip Cmok, atlet Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, je zasedel drugo mesto. Osvojil je drugo mesto na državnem prvenstvu za mlajše mladince v cestnem teku na 10 km in na prvenstvu Slovenije za mlajše mladince na 3.000 m.

Četrti je bil na prvenstvu Slovenije v dvorani na razdalji 1.500 m, na atletskem pokalu za starejše mladince na razdalji 1.500 m in na ljubljanskem maratonu v kategoriji 3. ter 4. letnikov.

Športnica leta tokrat postala atletinja

Urška Ogrizek, članica Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, je bila okronana z nazivom najboljše športnice. Zasedla je prvo mesto na prvenstvu Slovenije v teku na 100 m (U18), drugo mesto na atletskem pokalu Slovenije na 100 m (U20) in na dvoranskem prvenstvu Slovenije na 60 m (U18) ter tretje mesto na prvenstvu Slovenije na 100 m (U20).

Drugo mesto je pripadlo Lini Golihleb, plesalki Plesnega društva TBA, ki je bila druga na državnem prvenstvu v Dobrovi in na evropskem prvenstvu na Poljskem. Lanska zmagovalka Veronika Planko je bila tokrat tretja. Članica Taekwondo kluba Ahac je bila prva na državnem prvenstvu na Ponikvi, na Češkem, v Sarajevu in v Dubrovniku.

Ekipne nagrade pripadle plesalkam, atletom in košarkarjem

Za najboljšo ekipo so bile izbrane članice Plesnega društva TBA, in sicer mladinska skupina modern, ki je dosegla drugo mesto na državnem in evropskem prvenstvu, poleg tega pa tudi sedmo mesto na svetovnem prvenstvu v Belgiji.

Ekipa U18 v krosu Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur si je prislužila drugo mesto za osvojeno drugo mesto na atletskem pokalu Slovenije v krosu na Koroškem (Filip in Jakob Cmok). Tretji pa so bili košarkarji Košarkarskega kluba Šentjur, ki so v pokalnem tekmovanju zasedli šesto mesto.

Henrik Plank (Foto: Henrik Plank/Facebook)

Nagrada najboljšega športnika invalida je znova romala v roke Henrika Planka, sicer člana Atletskega kluba Asfalt Kovač, ki je državni prvak v troboju (meti), prav tako pa je bil prvi tudi v metu diska na Hrovatinovem memorialu, ki šteje kot državno prvenstvo.

Priznanja so dobili še perspektivni športniki in športnice. To so: Val Filej (AK Asfalt Kovač Šentjur), Neža Hladnik (JK Z’dežele Sankaku Celje), Eva Drobne, Karin Sušec, Maša Kočevar, Tara Jug, Enja Mladenovič, Lija Kolar in Lara Antolič ter plesne skupine Lil Flex, Jackson Jazz in otroška formacija modern (Plesno društvo TBA), Urh Sevnik (Teniški klub Šentjur), Nuša FonAleks LazičićJaka Pirc in Patrik Peperko (Taekwondo klub Ahac).