Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spet vlom v Podčetrtku


V začetku leta smo v daljšem članku obravnavali neobičajno visok porast vlomov na območju Kozjanskega in Obsotelja. Po podatkih Policijske uprave Celje so na tem območju v letu 2021 beležili 12 tatvin, leto kasneje 22, v zadnjem letu že 32.

Od našega članka so se v slabem mesecu zgodili vlomi pri Dobju, v Podčetrtku in Rogaški Slatini, pa morda še kakšen, ki je ušel našemu budnemu očesu.

Da tovrstnih kriminalnih dejanj še ni konec, priča roparski pohod v  Podčetrtku ta vikend. A na srečo z bolj jalovim izplenom.

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je ta petek in soboto precej zaposlen. Prejeli so namreč 479 klicev občanov, od tega 147 interventnih in 5 nujnih.

Med njimi je bil tudi petkov vlom v stanovanjsko hišo v Podčetrtku. Storilec pa pri tem očitno ni bil preveč spreten ali srečen, saj je vse, kar je odnesel, bila žepna ura z verižico. Kakšna je bila njena dejanska in nemara tudi sentimentalna vrednost, ni znano, a bolj sta se okoristila vlomilca še na dveh lokacijah Celjske regije. V naselju Lopata pri Celju je storilec iz novogradnje stanovanjske hiše ukradel več različnega električnega orodja, motorne žage, elektromotorje in prenosni računalnik. V soboto pa je v Spodnji Rečici, na območju Policijske postaje Mozirje, ob vlomu iz stanovanjske hiše ukradel več zlatega nakita.

Policisti PU Celje so sicer v dveh dneh obravnavali 39 interventnih klicev s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 72 s področja prometne varnosti in 45 s področja javnega reda in miru.

Preberite še:

Po Kozjanskem in Obsotelju kradejo denar in nakit. Kaj na povečano število vlomov pravi policija