Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan bo igral v Muri


Robert Čakš, nekdanji nogometaš NK Šmarje pri Jelšah, NK Celje in španskega Alavesa, zapušča drugoligaša iz Beltincev in bo kariero nadaljeval v Muri.

Še en nogometaš z območja Kozjanskega in Obsotelja bo v nadaljevanju svoje kariere igral v slovenski nogometni 1. ligi. 23-letni visokorasli napadalec Robert Čakš po uspešni drugoligaški polsezoni, v kateri je v 11 tekmah za Beltince zabil kar 9 golov, na zadnji dan prestopnega roka prihaja v NK Muro.

Čakš, ki je nogometno rasel v Šmarju pri Jelšah, nato kratek čas igral za mladince Celja, potem pa se podal v mladinsko ekipo španskega Alavesa, sicer že ima izkušnje v slovenski prvi ligi. Leta 2022 je zbiral minute v Taboru iz Sežane, vendar so njegov nogometni razvoj krojile poškodbe.

Kariero je reševal v 2. ligi v Beltincih, kjer je v lanski sezoni na 24 tekmah zadel štirikrat, zacvetel pa je lansko jesen, ko si z 9 goli deli 4. mesto med najboljšimi strelci 2. SNL.

Fant, ki je pokazal potencial

In kaj je pri Šmarčanu, ki v višino meri kar 1,97 cm, pritegnilo novega športnega direktorja Mure, Roberta Korena? “Po odhodih v konici napada smo nujno potrebovali novega napadalca, ki bo zaostril konkurenco. Veseli me, da smo ga našli le nekaj kilometrov stran v Beltincih in s tem še nadgradili naše sodelovanje. Gre za slovenskega fanta, ki je pokazal svoj potencial, zdaj ga bo lahko še naprej razvijal pri Muri. Z njegovim prihodom še naprej zasledujemo strategijo kluba, kjer želimo uveljavljati mlade, slovenske nogometaše,” je nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance povedal za klubsko spletno stran.

In kaj o prestopu pravi Robert Čakš? “Najprej bi se rad zahvalil vsem v Beltincih, še posebej trenerju Damjanu Gajserju, ki je zaupal vame in mi omogočil, da sem pokazal kar znam. Mislim, da je prestop v Muro pravi korak naprej v moji karieri. Vem v kakšen klub sem prišel, kaj ta klub pomeni v Sloveniji. Komaj čakam, da se začne, navijačem pa obljubljam, da bom dal vse od sebe, da se bomo skupaj veselili novih zmag.”

NK Mura sicer z 25 točkami zaseda 6. mesto na lestvici 1. SNL, v 20. krogu prvenstva in prvem spomladanskem pa je v Celju proti vodeči ekipi izgubila z 1:4.