Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani v zadnji četrtini zapravili možnosti za zgodovinski preboj v finale pokala


Košarkarji Rogaške so se na polfinalni tekmi 23. izvedbe pokalnega tekmovanja pomerili z novomeško Krko. Na Kodeljevem so Slatinčani iskali svojo prvo uvrstitev v finale pokala, toda njihovo namero so preprečili Novomeščani, ki so bili bolj zbrani v zaključku tekme.

Rogaška : Krka Novo mesto 72:85 (17:24, 27:20, 19:25, 9:16)

Rogaška: Kralj 16, Session 16, Sikiraš 16, Tabak 9, Greene 5, Močnik 4, Čebular 3, Sivka 3

Po izenačenem uvodu se je Krka z dvema uspešnima metoma za tri Mihe Cerkvenika nekoliko odlepila in prvo četrtino dobila s sedmimi točkami prednosti (17:24). Rogaška je nato izvrstno odprla drugo četrtino in na uvodu napravila delni izid 9:0. V prvem polčasu je bil razpoložen Jordan Session, pri Krki pa je izstopal kapetan Jan Špan.

Moštvi sta se na odmor odpravili rezultatsko poravnani, Slatinčani pa so si v tretjem delu igre po trojki Njegoša Sikiraša priigrali svojo najvišjo prednost na tekmi (54:46). Favorizirani Novomeščani so se nato uspeli zbrati in nadoknaditi zaostanek, z delnim rezultatom 1:12 pa so si celo za zadnjih 10 minut obračuna zagotovili šest točk naskoka (63:69).

Številne napake košarkarjev Rogaške, v prvi vrsti Američana Javona Greena, so Krki omogočile, da je sredi zadnje četrtine ušla na visokih štirinajst točk prednosti (65:79). Strelski mrk Slatinčanov, ki se je izkazal za usodnega, je trajal kar 5 minut in pol.

Krka si je tako brez dramatičnega zaključka z zmago 72:85 izborila nastop v finalu. Zvečer se bosta za drugo finalno vstopnico pomerila Helios iz Domžal in ljubljanska Cedevita Olimpija.