Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani po več kot 30 letih gostili Maribor in osvojili pomembno točko


Nogometaši Rogaške so na tekmi 23. kroga državnega prvenstva po več kot 30 letih gostili Maribor, ki je v spomladanski del sezone vstopil v izvrstni formi. Črno-beli so se proti favorizirani zasedbi iz štajerske prestolnice odlično odrezali in si priborili pomembno točko v boju za obstanek.

Rogaška : Maribor 0:0 (0:0)

Rogaška: Lorber (od 1′ Mulalić), Kambič, Vujčić, Pirtovšek, Flis, Thalisson, Lovrić, Kurež (od 87′ Satchwell), Korošec, Kregar (od 87′ Prenkpalaj), Mijić

Nogometaši Rogaške so ponovno pokazali, da prenovljena spomladanska zasedba igro povsem prerojeno. Tokrat so se odlično zoperstavili Mariborčanom, ki so sicer skozi večji del tekme imeli terensko premoč, toda nevarnejši so bili Slatinčani.

Črno-beli varovancem Anteja Šimundže v prvem delu igre niso dopustili nobene resnejše priložnosti, na drugi strani pa je vrata Maribora ogrožal predvsem Patrik Mijić. V 41. minuti je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov, ko so domači nogometaši in navijači ob domnevnem prekršku Anej Lorbka nad Mijićem zahtevali najstrožjo kazen, a sodniška piščal je ostala nema.

Na uvodu drugega dela igre se je vendarle po podaji iz kota v ugodnem položaju znašel El Arbi Soudani, ki je sprožil mimo gola. Še lepša priložnost je pripadla Maksu Barišiću, ki je po nesporazumu slatinske obrambe zatresel prečko.

Nikša Vujčić in El Arbi Soudani (Foto: NK Maribor/Facebook)

Mariborski zadnji vrsti je tudi v drugem polčasu številne preglavice povzročal 25-letni hrvaški napadalec, ob manjšem pritisku Rogaške pa je dlani Ažbeta Juga po neposrednem udarcu iz kota pošteno ogrel tudi Oliver Kregar.

Kljub vsemu gledalci na polnih tribunah stadiona v Rogaški Slatini zadetkov niso videli, moštvi pa sta se razšli z delitvijo točk. S tem so se Slatinčani predzadnjim Radomljanom, ki bodo danes gostovali pri Muri, vsaj začasno približali na štiri točke zaostanka. V nedeljo bo Rogaška gostovala v Kopru.

Standings provided by Sofascore