Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurska atleta s tremi medaljami na državnem prvenstvu


Zadnji konec tedna so člani Atletskega kluba Asfalt Kovač v Novem mestu sodelovali na dvoranskem atletskem prvenstvu Slovenije, kjer sta v kategoriji starejših mladincev do 20 let dva njihova člana prišla do medalj.

Urška Ogrizek je 60 metrov pretekla v času 7,51 sekunde in s tem dosegla nov osebni, kakor tudi absolutni klubski rekord. Za dve leti starejšo zmagovalko je zaostala za 6 stotink sekunde. Urškina znamka je le dve stotinki počasnejša od državnega rekorda za kategorijo do 18 let. Prihodnji konec tedna bo nastopila v Beogradu, kjer bo sodelovala na balkanskem prvenstvu starejših mladink.

Filip Cmok je v teku na 1.500 metrov s časom 4:18,83 prav tako dosegel osebni rekord in se uvrstil na drugo mesto. Drugi dan prvenstva je Filip posegel po še eni medalji, in sicer je v teku na 3.000 metrov s časom 9:20,94 končal na tretjem mestu.

Osebni rekord je v teku na 1.500 odtekel tudi Filipov brat Jakob Cmok, ki je bil šesti. Prav tako mu je najboljši osebni dosežek uspel v teku na 800 metrov.

Urškin dosežek je trenutno 5. v kategoriji do 18 let v Evropi: