Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani prvič letos do zmage, Slatinčani nerazpoloženi


Zadnji konec tedna sta v okviru državnega prvenstva na košarkarskih igriščih nastopili slatinska in šentjurska ekipa. Prva je bila na gostovanju na Gorenjskem poražena, Šentjurčani pa so v Hruševcu prekinili serijo štirih porazov.

Slatinčani so v Kranju povedli samo na začetku, potem pa so domači vseskozi imeli rahlo pobudo. V prvi četrtini je bila razlika največ 7, v drugi pa 8 točk, večinoma pa sta bili ekipi precej skupaj.

Triglav je v tretji četrtini uspel pobegniti na 10 točk prednosti, kolikor je bila tudi razlika pred zadnjim kvartalom. V tej fazi igre so domači najprej povedli za 15, priložnost za gostje pa se je pokazala ko so slabe tri minute pred koncem prišli na 73:65. Ekipi sta do konca tekme vpisali samo po dve točki na vsaki strani. Slatinčani so tekmo končali z 17 izgubljenimi žogami.

Triglav : Rogaška 75:67 (21:17, 18:17, 25:20, 11:13)
Sikiraš 19 (10 skokov), Kralj 15, …

Šentjurčani so odlično odprli tekmo in prednost poviševali do konca prve četrtine, ko je ta narasla na 21 točk.

Koncentracija je v drugi četrtini nekoliko upadla, tako da so domači na glavni odmor šli z razliko 12 točk. V tretji četrtini so Šentjurčani nakazali, da tokrat želijo zmago in povedli za 18, a je bila njihova prednost pred zadnjim kvartalom 11. Že po minuti igre v zadnjem delu je bila razlika le še pol ducata točk, a je domačim v 33. minuti uspel pobeg na 74:60, ko je trojko zadel Mihajlo Benić. Dve minuti se izid ni spremenil, nadomestni kapetan Nejc Zupan pa je na polovici zadnje četrtine povišal na +16. Na začetku zadnje minute so gostje prišli na 9 točk zaostanka, a so se po minuti odmora Petra Markovinovića stvari odvile po željah domače publike. Med tednom se je Luka Lapornik priključil treningom, a ga je nova poškodba znova posedla ob igrišče.

Šentjur : LTH Castings 87:72 (30:9, 16:25, 20:21, 21:17)

Kakar 21, Zupan 18, Durnik 16, Glavan 11, …,

Standings provided by Sofascore

Rogaško nocoj v Hali Tivoli čaka povratna četrtfinalna tekma Pokala Spar proti Iliriji na kateri bodo branili pet točk prednosti s prvega srečanja.