Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 26. 2. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PADEL Z LESTVE IN SE HUJE TELESNO POŠKODOVAL

Dne 19. 2. 2024 so policisti v kraju Podčetrtek obravnavali padec delavca, ki je na objekt nameščal strelovod. Slednji se je povzpel po lestvi navzgor, pri čemer mu je spodrsnilo in je padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da se je pri padcu huje telesno poškodoval. Tuja krivda je bila izključena.

SPOR MED ZAKONCEMA

20. 2. 2024 so morali policisti posredovati v kraju Zgornje Tinsko, kjer se je mož razjezil nad svojo ženo zaradi kuhanja kosila. S strani policistov mu je bil izdan plačilni nalog.

DRZNI TATVINI

Istega dne so policisti obravnavali dve drzni tatvini na območju Podčetrtka in Drenskega Rebra, kjer sta dve osebi pod pretvezo, da sta uslužbenca znanega operaterja vstopila v hišo. Pri tem sta zamotila lastnika hiše ter iz nje odtujila nakit ter denar.

TRAVNIŠKA POŽARA

21. 2. 2024 so bili policisti obveščeni o dveh travniških požarih na območju Babne Reke in Zgornjega Tinskega. V obeh primerih sta lastnika zemljišča zakurila suhe veje, travo,…, pri čemer pa se je ogenj nekontrolirano razširil. V obeh primerih so morali posredovati gasilci prostovoljnih gasilskih društev, ki so požar pogasili. V obeh primerih je bil občanoma izdan plačilni nalog.

ODTUJILI ODTOČNE CEVI

23. 2. 2024 so bili policisti obveščeni o tatvini več kosov odtočnih cevi znamke Stigmaflex, katere je imel lastnik na travniku, kamor mu jih je dostavil prodajalec. Za izsleditev storilca še potekajo nadaljnje aktivnosti.

TATVINA MEJNIKOV

Istega dne so policisti v kraju Virštanj obravnavali tatvino mejnikov, ki jih je v zadnjih treh mesecih izpulil in si jih protipravno prilastil neznani storilec. V primeru izsleditve storilca bodo zoper slednjega na pristojno Tožilstvo podali kazensko ovadbo.

UDARIL SODELAVCA

Prav tako 23. 2. 2024 so morali policisti posredovati v znanem podjetju v naselju Šmarje pri Jelšah, kjer je prišlo do spora med sodelavcema. Pri tem je bolj bojeviti delavec drugega s pestjo udaril v predel obraza. Izdan mu je bil plačilni nalog.

IZPUŠČENI PES NAPADEL PSA NA POVODCU

Dne 24. 2. 2024 so morali policisti posredovati v naselju Šmarje pri Jelšah, kjer se je brez nadzora lastnika prosto sprehajal večji pes, ki je napadel manjšega psa, katerega je lastnica imela na povodcu. Lastnik agresivnega psa je bil naknadno izsleden in mu je bil izdan plačilni nalog. Prav tako so o napadu obvestili Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

PRI POSKUSU VLOMA S PLINSKIM RAZPRŠILCEM POŠKROPILI PSA

Istega dne so policisti posredovali v kraju Mestinje, kjer je neznani storilec pristopil do balkonskih vrat stanovanjske hiše ter poskušal vlomiti v notranjost. Pri tem je bil navedeni neuspešen in je kraj zapustil. Med dejanjem je s plinskim razpršilcem poškropil hišnega psa. O poskusu vloma bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo.

PES BREZ NADZORA LASTNIKA

25. 2. 2024 so bili policisti obveščeni, da se po kraju Slake prosto sprehaja večji pes, zaradi česar so občani prestrašeni. Policisti so z zbranimi obvestili prišli do podatka o lastniku psa ter mu izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Istega dne so policisti v kraju Trebče obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo, ko je voznik neregistriranega kolesa z motorjem nenadoma zavil s prednostne ceste na dovozno pot ter pri tem trčil v desni bok vozila, ki ga je že prehitevalo. Voznik kolesa z motorjem se je pri tem poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za lažje telesne poškodbe.