Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 12. 2. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU PO SPLETU

Dne 5. 2. so bili policisti obveščeni o sumu goljufije pri spletnem nakupu. Ugotovljeno je bilo, da je občanka na goljufivi spletni strani le navidezno naročila in plačala proizvod, katerega pa dejansko ni prejela. O okoliščinah kaznivega dejanja podatke še zbirajo.

Policisti pozivajo občane k previdnosti pri naročanju preko spletnih strani, kjer jih goljufi pritegnejo z občutno znižanimi cenami artiklov. Goljufive spletne strani pa običajno tudi ne vsebujejo kontaktnih podatkov ali podatkov trgovca.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Istega dne so bili policisti obveščeni o sumu storitve poškodovanja tuje stvari. Ugotovljeno je bilo, da je na območju občine Šmarje pri Jelšah znana oseba zaradi sosedskega spora namerno poškodovala več predmetov in objekt v lasti oškodovanca. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PROMETNI NESREČI V OBČINI ŠMARJE PRI JELŠAH

Prav tako 5. 2. so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh osebnih avtomobilov do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom.  Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

8. 2. so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh osebnih avtomobilov do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika, ki se je vključeval v promet na prednostno cesto. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

PSI NAPADLI  MIMOIDOČEGA

Dne 5. 2. so bili policisti obveščeni, da je na območju občine Šmarje pri Jelšah več psov, ki se prosto gibljejo napadlo pešca. Ugotovljeno je bilo, da je občan, ki ima v lasti več psov, ki so ustrezno cepljeni, ni poskrbel, da bi se psi na javnih cestah in površinah gibali v spremstvu skrbnika in na povodcu. Lastniku psov je bil izdan plačilni nalog, o okoliščinah dogodka pa obveščena veterinarska inšpekcija.

VDOR V BANČNI RAČUN

6. 2. so bili policisti obveščeni o sumu vdora v bančni račun. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko spleta dostopal do bančnega računa oškodovanke in opravil več nakazil. O okoliščinah kaznivega dejanja podatke še zbirajo.

GOLJUFIJA

Dne 7. 2. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o sumu storitve goljufije. Storilec je preslepil oškodovanca, ki mu je omogočil oddaljen dostop do bančnega računa, iz katerega je odtujil vsa dostopna sredstva. O okoliščinah kaznivega dejanja podatke še zbiramo.

Policisti občane pozivajo, da ne verjamejo goljufom, ki jih kontaktirajo po telefonu, jim lažnivo prikazujejo dobičke oz. obstoj denarnih sredstev, nikakor pa naj na svoje elektronske naprave ne nameščajo programov za oddaljene dostope do njihovih naprav in spletnega bančništva.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Dne 9. 2. so policisti pri Osnovni šoli Kozje obravnavali prometno nesrečo  z udeležbo neznanega voznika neznanega vozila, ki je poškodoval zaščitno ograjo pri igrišču navedene šole. Po trčenju je s kraja odpeljal in svojih podatkov ni posredoval oškodovani ustanovi. V zvezi s prometno nesrečo še zbirajo obvestila.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

10. 2. so bili policisti obveščeni, da so bila na območju občine Bistrica ob Sotli na počitniškem objektu poškodovana okna. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU NA PUSTOVANJU

11. 2. so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javni prireditvi, ki je potekala na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva gosta z objestnim vedenjem vznemirjala goste. Prav tako nista upoštevala ukazov varnostnikov. Zoper kršitelja je bil uveden postopek o prekršku.