Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Planina: Lep delovni načrt


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 45 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Na zadnjem občnem zboru članov Turističnega društva Planina pri Sevnici ni šlo samo za obračun minulega dela, marveč prav tako za sprejem delovnega načrta v letošnjem letu.

Lep je in pester, tudi zahteven, saj posega od komunalnih do olepševalnih akcij, turistične dejavnosti itd.

Ni naključje, če so na prvo mesto postavili pomoč pri asfaltiranju ceste na grad in pri izgradnji trim steze. Društvo se namreč zaveda, da je grad osrednja turistična točka kraja, ki jo je treba vzdrževati in negovati. Zato tudi turističnim delavcem ni vseeno, kako dela bife v gradu, kako je z ureditvijo vseh gostinskih prostorov, postrežbo in podobno.

Odločili so se tudi za več prireditev. Osrednja bo bržčas gozdarski bal. Bo postal tradicionalna turistična prireditev na Planini? Nadalje jih čaka izdaja turističnega znaka kraja in prav tako razglednice. Posegli bodo tudi na področje razstav. Zaenkrat so se odločili za dve: za likovno razstavo kolonije iz Podčetrtka ter za razstavo »Ukradeni otroci«, ki se že lep čas seli iz kraja v kraj.

Lani niso uspeli, da bi v kraju uveljavili stalen odvoz smeti. To akcijo bodo nadaljevali letos in se poleg tega zavzeli, da bodo skupaj s Krajevno skupnostjo našli primeren prostor za smetišče. Vrh tega se bodo zavzeli za postavitev ličnih avtobusnih postajališč na celotnem območju krajevne skupnosti. Njihovo delo pa se bo tudi letos nadaljevalo v akcijah za olepšavo kraja, zato tudi za gojenje cvetic in v tej zvezi za podelitev nagrad tistim, ki bodo v tej pobudi dosegli najboljše rezultate.

Morda pa je prišel tudi čas, ko bo Turistično društvo deležno od Krajevne skupnosti tudi finančne pomoči za svoje delo. To bi si zaslužilo, saj gre za aktivnost, ki je splošnega krajevnega in širšega pomena!

MB, Novi tednik, 15. 2. 1979