Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ogorčenje nad količinami zavržene hrane med nadzorom odpadkov iz gospodinjstev


V prvi polovici prejšnjega meseca je bil na pobudo javnega komunalnega podjetja OKP Rogaška Slatina skupaj z medobčinskim inšpektoratom izpeljan poostren nadzor nad ločevanjem komunalnih odpadkov gospodinjstev iz eno- ali večstanovanjskih hiš ter stanovanjskih blokov.

Primer zavržene hrane; foto: MIR

Ugotovljeno je bilo, da veliko občanov odpadkov ne ločuje po pravilih oz. skladno za Odlokom o zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov v občinah Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Rogatec, Kozje in Bistrica ob Sotli.

Med odpadki je tudi veliko hrane, celo še zapakirane in v originalni embalaži (sadje, meso, vložena in navadna zelenjava), kar poleg nezakonitega ravnanja po besedah Marka Razborška iz medobčinskega inšpektorat in redarstva kaže tudi odnos do hrane.

Primer zavržene hrane; foto: MIR

V sporočilu javnosti je zapisal, da so nad omenjenimi početji ogorčeni.

V bodoče se bodo podobni nadzori nadaljevali. Zoper ugotovljene kršitelje bodo ustrezno ukrepali. Zaradi nepravilnega ločevanja odpadkov so zagrožene tudi visoke globe.

Vse uporabnike komunalnih storitev oz. občane, opozarjajo in prosijo, da odpadke ločujejo po navodilih in da naj s hrano ravnajo premišljeno in odgovorno.