Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometaši Rogaške gostovali pri vodilni ekipi državnega prvenstva


Nogometaši Rogaške so na tekmi 22. kroga državnega prvenstva gostovali v Celju pri vodilni zasedbi. Slatinčani so Celjanom sicer nudili dober odpor, toda dva nesrečna avtogola sta razblinila upe o kakšnem presenečenju.

Celje : Rogaška 4:1 (1:0)
Matko (30′, 71′), ag. Diaby (64′), ag. Lovrić (69′); Prenkpalaj (82′)

Rogaška: Mulalić, Kambič (od 79′ Pirtovšek), Vujčić, Diaby, Flis, Lovrić, Majcen (od 58′ Kitek), Kregar (od 71′ Castro), Korošec (od 71′ Prenkpalaj), Kurež (od 79′ Sim), Mijić

Rogaška je v prvem delu igre prepustila terensko pobudo Celjanom in se osredotočila na branjenje ter na igro iz protinapadov. Vodilna zasedba je največ preglavic gostom iz Rogaške Slatine povzročala po levi strani, najbolj nevaren pa je bil Sunday Adetunji, ki se je (pre)pogosto znašel v ugodni situaciji za zadetek.

Toda varovanci Oskarja Drobneta so uspešno zaustavljali celjske napade, vse do 30. minute, ko je obramba črno-belih prvič klonila. Po kotu Celjanov je strel Egorja Pruceva s pantersko reakcijo odbil Ajdin Mulalić, a je odbitek pristal pri Aljoši Matku, ki je poskrbel za vodstvo Celja.

Na drugi strani igrišča je sledila najlepša priložnost Rogaške v prvem polčasu, ki si jo je s fantastičnim prodorom priigral vroči Patrik Mijić, a izkazal se je celjski vratar Matjaž Rozman. Pred odhodom na odmor se je priložnost ponudila tudi Oliverju Kregarju, ki ob strelu ni dobro zadel žoge, pred vrati Mulalića pa je povišanje celjskega vodstva preprečila prečka.

Začetek drugega polčasa je deloval nekoliko zaspan, saj se je tekma v večji meri odvijala na sredini terena, kljub temu pa je bil vratar Mulalić znova premagan. Žogo za njegov hrbet je po predložku Nina Milića poslal branilec Rogaške Toura Diaby.

Slatinska obramba je nato še dvakrat podlegla pritisku zasedbe iz knežjega mesta. Še drugič so si Slatinčani zabili avtogol, tokrat je nespretno posredoval Di Mateo Lovrić, nato pa je žebelj v krsto Rogaške postavil še Matko. V 83. minuti je za častni gol Slatinčanov, po napaki slovenskega reprezentanta Žana Karničnika, poskrbel Marko Prenkpalaj.

Moštvo iz mesta termalnih vrelcev je tako vpisalo prvi poraz v spomladanskem delu, od predzadnjih Radomljanov pa jih loči pet točk. V nedeljo Rogaško čaka nova zahtevna preizkušnja, ko bodo gostili Mariborčane.

Standings provided by Sofascore