Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Kristan Vrhu s skupnimi močmi do novih pridobitev pri gradnji gasilskega doma


Pred kratkim smo poročali o napredku pri gradnji prizidka gasilskega doma v Donački Gori, že nekaj časa pa so aktivni tudi na Kristan Vrhu, kjer je gradnji nov gasilski dom.

Utrinek z decembrske akcije betoniranja garaž; foto: PGDKV

V decembru so vgradili inštalacije za talno gretje ter izdelali talno ploščo, kar bo pripomoglo k udobnosti in energetski učinkovitosti prostorov.

Pred kratkim so se razveselili še ene pridobitve, in sicer so to štiri nova industrijska vrata, ki so bila v celoti financirana z donacijami krajanov in sponzorjev, kar po besedah Petra Vraničarja iz Prostovoljnega gasilskega društva Kristan Vrh jasno priča o močni povezanosti krajevne skupnosti in gasilskega društva.

Novi operativni gasilci PGD Kristan Vrh; foto: PGDKV

V nadaljevanju načrtujejo izvedbo elektro in strojnih inštalacij, izdelavo estrihov v garaži in medetaži ter ureditev operativnih in sanitarnih prostorov. Poleg tega načrtujejo tudi ureditev intervencijske poti in parkirišča, kar bo omogočilo nemoteno izvajanje gasilskih intervencij.

Vraničar je ob tem podčrtal: “Vseh teh nalog ne bo mogoče izpeljati brez nadaljnjega prostovoljnega dela članov društva ter finančne podpore krajanov in donatorjev. Zato se že sedaj iskreno zahvaljujemo vsem, ki so prispevali svoj delež, saj brez njihove podpore ne bi mogli doseči tega, kar smo že.”

Na nedavnem 73. občnem zboru gasilskega društva so si postavili ambiciozne cilje glede gradnje novega gasilskega doma. S skupnimi močmi članov društva, finančno pomočjo krajanov in velikodušnimi donacijami sponzorjev so že izpeljali številne projekte, ki obljubljajo svetlo prihodnost našemu operativnemu delu doma.