Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kulturni meni v Šentjurju: od zajtrka s Prešernom do večernega salonskega glasbenega doživetja


Kot že leta poprej, so kulturniki, delujoči v občini Šentjur, za slovenski kulturni praznik “zakuhali” Kulturni meni prešernega dne. Kako je potekal, v besedah in fotografiji v nadaljevanju.

Zajtrk

Obilni Kulturni meni prešernega dne je za zajtrk ponudil tradicionalni jutranji recital Prešernove poezije v Gorici pri Slivnici. Kot v Zvezi kulturnih društev Šentjur pišejo na Facebooku, so zajtrkovali z domačini, tudi tistimi, ki so se odselili ali pa priselili. Osrednja gostja je bila Saša Pavček. Iskrena, prijetna in damska slovenska igralka.

Zajem slike: FB profil Zveze kulturnih društev Šentjur
Tako so kulturni zajtrk s Prešernom na FB-ju opisali v Kulturnem društvu Gorica pri Slivnici:

“Današnje praznično jutro smo se vnovič prebudili s Prešernovo poezijo. Slavnostno, kot dnevu pritiče, je himno izvedla Vokalna skupina Kresnice. Očarala nas je osrednja gostja, dramska igralka in pesnica Saša Pavček, s ponosom smo poslušali tudi zanimive interpretacije naših sokrajanov Mirana in Irene Seničar, Metoda Gradiča in Barbare Lesjak ter Julije Artiček Jovan in Boštjana Artička. Recital je s podatki iz življenja Pesnika, domislicami in “bistroumnimi nesmisli” krmarila Nina Gradič Planko.”

Več v posebnem prispevku:

V Gorici zaužili peti kulturni zajtrk na prostem

Kosilo

Kulturni meni, tudi s Sašo Pavček, se je nadaljeval na kosilu ob 11:30 v Kulturnem domu Ponikva, kjer so ob razstavi fotografij filmskih in gledaliških vlog Štefke Drolc obujali spomine na rojakinjo. “Saša Pavček je z nami delila spomine na Štefanijo Drolčevo in seveda ni manjkala niti njena intepretacija Prešernove poezije,” so zapislai na FB profilu Zveze kulturnih društev Šentjur

Vir foto: FB profil Zveze kulturnih društev Šentjur
Večerja

Kulturni meni prešernega dne so sklenili v Zgornjem trgu. Večerja v Ipavčevi hiši je bila večhodna:
prvi hod: voden ogled po muzeju, drugi hod: glasbeno salonsko doživetje z Ano Mak in Majo Jemec, učenkama Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur ter tretji hod: prave Rosandine dobrote.

Vir foto: FB profil Zveze kulturnih društev Šentjur

 

Kulturni meni prešernega dne so organizirali Kulturno društvo Gorica pri Slivnici, JSKD OI Šentjur, Razvojna agencija Kozjansko, TOD Ponikva v sodelovanju s KS Ponikva, Zveza kulturnih društev Šentjur in Občina Šentjur.