Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Josip Iličić jezen na Slatinčane: “Pri 36 letih moram razmišljati, če se bom poškodoval.” Drobne odgovarja: ves čas jokajo


Mariborčanom je, po obisku slatinskega nogometnega štadiona, le-ta, podobno kot pred časom Olimpiji, obležal v želodcu. Morda tudi zato, ker so se v soboto iz Rogaške domov odpravili le z osvojeno točko. V izjavah po tekmi tako trener Mariborčanov Ante Šimundža kot legendarni bivši slovenski reprezentant Josip Iličić praktično nista govorila o ničemer drugem kot o pogojih za igro, ki “ne sodijo v 1. ligo v letu 2024″.

Trener domačih Oskar Drobne Mariborčanom ni ostal dolžan. Navrgel jim je, da ves čas “jokajo” nad zelenicami v slovenski ligi, sam pa se lahko nad tem “le nasmeji in si misli svoje”.

Sončno nedeljsko popoldne je v Rogaško Slatino pospremilo praznik, kot ga Slatinčani niso videli 30 let, odkar so, takoj po osamosvojitvi, odigrali sezono v 1. slovenski nogometni ligi. V Rogaški je namreč gostoval NK Maribor in domačini so pred polnimi tribunami priborili točko.

Vir foto: FB profil NK Maribor

Morda je razočaranje nad neuspehom – Maribor pač lovi najvišja mesta na lestvici in si “kiksov” proti zadnji ekipi prvenstva ne more kar tako privoščiti – tudi nekaj doprineslo k jezi gostov nad stanjem slatinske zelenice. Predvsem z njo sta se namreč v prvih izjavah po tekmi za Sportklub največ ukvarjala tako mariborski trener Ante Šimundža kot intervjuvani nogometaš Josip Iličić.

A smo sploh igrali nogomet? Ne vem, če temu lahko rečemo nogomet. Ne vem, kaj naj rečem na te pogoje. To ni bil nogomet, to je bilo nabijanje. To ni normalno,” je bil besen nekdanji slovenski reprezentant in nogometaš Atalante.  “Pri 36 letih moram razmišljati, če se bom poškodoval ali ne. Manjka mi pol kolena, ker sem enkrat padel. Če hočejo, da bo nogomet napredoval, bo treba narediti veliko, da bomo igralci imeli pogoje,” je potarnal.

In nadaljeval: “Nogomet igramo zaradi gledalcev. Če na igrišču ne moremo dati vse, kar znamo … Žalostno. To ni to. Upam, da se bo kaj spremenilo, za mlade fante. Antinogomet ni sprejemljiv za leto 2024. Ne govorim le za današnje igrišče, ampak splošno. Če želimo igrati nogomet, je to sestavni del tega, igrišča. Danes smo videli nabijaje žoge in razmišljanje o tem, kako se ne poškodovati.”

Mariborčani so se pritoževali, da se na takšni zelenici nogometa ne da igrati. (zajem slike video NZS)

Da to igrišče ni primerno za prvo slovensko nogometno ligo, je po tekmi dejal tudi trener vijoličastih, Ante Šimundža: “Zame to ni bila tekma, to je bilo nabijanje žoge. Dobro, da se ni nihče poškodoval in mislim, da to ni reklama za slovenski nogomet.” No, kasneje se je izkazalo, da se poškodbam Mariborčani vendarle niso povsem izognili. Zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice bo nekaj časa z igrišč odsoten branilec Luka Uskoković.

Drobne: Naj naredijo Mariboru hibride

In kaj je na pritoževanja Mariborčanov odvrnil domači trener Oskar Drobne? Takole je povedal svojo izkušnjo, ki ni od včeraj: “Ko sem bil trener Aluminija, je bila zelenica kriva že dva dneva pred tekmo. Očitno je tudi zdaj. Da bo Maribor lahko igral in ne bodo ves čas jokali, bo treba narediti hibride. Apeliram na Nogometno zvezo Slovenije, da v korist Maribora vsa igrišče spremeni v hibridna. Lahko se nasmejim in si mislim svoje.”

Takole so slatinski navijači zaploskali domači ekipi za prigarano točko proti NK Maribor:

Slatinčani nadaljujejo uspešno pomlad

Po slabši jeseni, nogometaši Rogaške v spomladanskem delu prvenstva kažejo boljše predstave, ob tem pa tudi pridno nabirajo točke. Ta proti Mariboru je že peta v štirih spomladanskih krogih. Na lestvici sicer za predzadnjim Aluminijem in Radomljam še vedno zaostajajo za 5 točk.

Utrinke z nedeljske tekme in izjave po njej si lahko ogledate v spodnjem videu: