Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drama v Tivoliju: Rogaška v pokalu do zaključnega turnirja četverice


Košarkarji Rogaške so na povratni tekmi pokalnega četrtfinala gostovali v ljubljanski Hali Tivoli, kjer so se pomerili z Ilirijo. Slatinčani so na infarktni tekmi, ki je epilog dobila šele v podaljšku, uspešno ubranili prednost z domače tekme in si priigrali uvrstitev na zaključni turnir četverice, ki bo na Kodeljevem.

Ilirija : Rogaška 99:98* (18:19, 25:25, 16:14, 25:21, 15:19)

Rogaška: Session 20, Sikiraš 20, Močnik 16, Kralj 12, Tabak 12, Čebular 8, Kotnik 6, Božak 4

Obračun v Tivoliju je bil ves čas izredno izenačen. Zdelo se je, da Rogaški nekako uspeva nadzirati potek tekme in ohranjati prednost petih točk s prve tekme, toda Ljubljančani so se razigrali v zadnji četrtini.

Za dodatne preglavice trenerja Dragiše Drobnjaka je zaradi petih osebnih napak poskrbela izključitev Njegoša Sikiraša, ki je bil sicer kljub temu najbolj razpoložen posameznik slatinske zasedbe. Dosegel je 20 točk in prispeval še 13 skokov.

Ilirija je tako redni del srečanja dobila prav za pet točk (84:79), zato je bila odločitev o potniku v polfinale tekmovanja prestavljena v podaljšek. Ljubljančani so na krilih metov z razdalje Mirka Mulalića povedli s 97:91. Z zadetim metom za tri točke sta odgovorila Domen Močnik in Sandi Čebular, v zadnjih sekundah pa je napredovanje Rogaške s prostim metom potrdil še Patrik Tabak.

Slatinčani so si tako, kljub 14 zadetim metom za tri s strani Ilirije, priborili preboj na zaključni turnir četverice. Poleg Sikiraša je 20 točk prispeval tudi Jordan Alexander Session, izpostaviti pa velja tudi Davida Kralja, ki je v podaljšku prevzel velik del bremena na svoja ramena.

Rogaška, ki še nikoli ni bila pokalni prvak, se bo na Kodeljevem 15. februarja v polfinalu pomerila s štirikratnimi prvaki pokala, zasedbo novomeške Krke, ki je iz pokala izločila Podčetrtek.

Drugi polfinalni par bosta sestavljala Helios iz Domžal in zmagovalec dvoboja med kranjskim Triglavom ter Cedevito Olimpijo. Skoraj zagotovo bodo to Ljubljančani, ki so si na prvi tekmi v Kranju priigrali neulovljivih 51 točk prednosti.