Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Milijoni kuram


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 50 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Orientacijski načrt Kmetijskega kombinata Šentjur predvideva letos, glede na preteklo leto, povečanje celotnega dohodka za 35 milijonov dinarjev, tako, da bi ta znašal 165 milijonov. Dohodek kombinata bo po predvidevanju 17 milijonov 400.000 dinarjev, od tega bodo osebni dohodki 8 milijonov 50.000 dinarjev in skladi 3 milijone. Osebne dohodke bodo letos povečali za približno 25 odstotkov, lani je bil poprečni OD od 1.950 do 2.000 dinarjev. Tako se bodo – primerjalno – letošnji osebni dohodki v kombinatu približali poprečnemu OD, ki so ga lani v novembru mesecu zabeležili v celjski industriji.

»Ja, saj tako smo vedno leto ali dve zadaj,« je na pol za šalo in na pol zares dejal vodja analitske službe pri kombinatu, Edo Bohorč.

Letos bodo bistveno večja investicijska vlaganja, in sicer 20 milijonov družbenih investicij ter 16 milijonov v kooperacijsko proizvodnjo za individualne kmetijske proizvajalce. Kombinat sodeluje s približno 800 kmeti.

Družbene investicije bodo prvenstveno namenjene za urejanje farme kokoši nesnic v Slivnici. Za uresničitev tega načrta računajo na kredit mednarodne banke. Strojno opremo bodo nabavili v Italiji. Druga postavka pa je gradnja hleva za govejo živino na Planini pri Sevnici. Obe gradnji bosta končani letos.

Celoten srednjeročni program do leta 1978 sloni predvsem na lastni proizvodnji in kooperaciji ter predvideva za uresničitev »zelenega načrta« 180 milijonov investicij.

M. Seničar, Novi tednik, 7. 2. 1974

*cena časopisa: 2 dinarja