Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zdesetkani Šentjurčani klonili proti zasedbi iz Kranja


Košarkarji Šentjurja so na svoji prvi tekmi v letu 2024 gostili predzadnjo ekipo državnega prvenstva, Triglav iz Kranja. Zadnje dejanje 14. kroga je povsem pripadlo gostom iz gorenjske prestolnice, ki so izkoristili odsotnost nekaterih prvokategornikov šentjurskega moštva.

Šentjur : ECE Triglav Kranj 63:81 (17:20, 11:23, 17:18, 18:20)

Šentjur: Zupan 20, Čevizović 16, Iyiola 13, Belko 7, Gunzek 3, Durnik 1, Zajko 1, Benić 1, Sebič 1

Zdesetkana ekipa Šentjurja je nastopila brez najboljšega strelca in podajalca Marka JuričaLuke LapornikaJacoba Lawrencea ter Jake Pešaka. To so unovčili Kranjčani, ki so dobili prav vse četrtine.

Tekma se je ”zlomila” v drugem delu druge četrtine, ko so gostje prvič na tekmi povedli z dvomestno prednostjo (25:35). Zaostanek Šentjurja se je stopnjeval, varovanci Petra Markovinoviča pa so na odmor odšli z rezultatom 28:43.

Kranjčani so imeli v drugem polčasu popoln nadzor nad tekmo, za dodatne preglavice domačih pa je poskrbelo tudi dejstvo, da so izgubili kar 24 žog. Šentjurčani tako niso uspeli ogroziti Triglava, ki je šentjurski ekipi prizadejal sedmi poraz.

Šentjur je tako izgubil eno mesto na razpredelnici in padel na šesto mesto. Prehitel jih je prav Šenčur, ki bo v soboto gostil Šentjurčane.

Lestvico zagotavlja Sofascore