Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Utrinki z otroškega silvestrovanja v Šentjurju


Med ne ravno bogatim prednovoletnim dogajanjem v Šentjurju je na Mestnem trgu vse oživelo na zadnji dan prejšnjega leta, ko je Kulturno umetniško društvo Sahar izpeljalo silvestrovanje za otroke.

Škrat Karli in škratolina Mina; foto: Danijel Berden

Otroci in njihovi spremljevalci so lepo napolnili ploščad, kjer sta jih skozi dogodek nagovarjala škratolina Mina in škrat Karli.

S svojimi smešnimi zgodbami sta jih sprostila, tako da so sprva trimetrsko razdaljo od odra kmalu izničili in se celo pridružili k soustvarjanju programa na odru. Dopolnili so ga tudi nastopi mladih izvajalcev.

Orientalske plesalke; foto: Danijel Berden

Uživali so pod krili in tančicami orientalskih plesalk, ki so pod vodstvom pobudnice prireditve Nine Jakončič Ploštajner, znova sodelovale v programu. Veliko navdušenje je povzročil tudi prihod Dedka Mraza, ki se je pripeljal naravnost izpod Triglava. S toplimi besedami je nagovoril otroke in jih med razdeljevanjem bonbonov in darilc tolažil, da bo sneg zaradi tehničnih težav prišel z manjšo zamudo.

Pogled na obiskovalce; foto: Danijel Berden

Vrhunec večera je bilo skupno odštevanje do otroškega novega leta 2024, čemur so nazdravili z otroškim šampanjcem.

Obiskovalci so lahko uživali ob vroči čokoladi, čaju, palačinkah, sladkorni peni, kokicah, pomfriju in “nagecih”, odrasli pa tudi ob kuhanemu vinu.