Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešno zaključen prvi vinski sejem v Rogatcu


Predzadnji dan starega leta se je v Rogatcu odvil prvi vinski sejem v Rogatcu. Dogodek je bil za občane Rogatca poseben, saj so prvič gostili slovensko vinsko kraljico. Aktualna vinska kraljica Slovenije, Maja Pečarič, je skupaj z županom Martinom Mikoličem tudi slavnostno odprla dogodek.

Na zdravje; foto: Jože Strniša

V svojem nagovoru je župan izpostavil močno zastopanost vinogradništva v občini in pohvalil kakovostna vina tamkajšnjih vinogradnikov. Tudi sam je vinogradnik, zato dobro pozna zahtevno pot od pomladi do trgatve ter vzgoje vina.

Vinska kraljica Slovenije je pozdravila vse navzoče in poudarila pomen vinogradništva v Sloveniji. Njeno poslanstvo je ključno v promociji slovenskih vin, vinogradništva ter ozaveščanja o kulturi zmernega pitja kakovostnega in vrhunskega vina. Kot metaforo za odrekanje, trdo delo in ljubezen vinogradnika do trte ter vinogradov je izpostavila francoski pregovor, da je vino sonce v steklenici.

Obiskovalci so napolnili trg v Rogatcu; foto: Jože Strniša

Vinska kraljica je poudarila, da je vinogradništvo in vinarstvo način življenja, ki zahteva prilagajanje potrebam trte v vinogradu, saj narava nikoli ne počiva. Vsako leto prinaša izzive, a veselje ob kakovostnem pridelku je neprecenljivo, še večje, če ga delimo s svojimi bližnjimi.

Župan se je na dogodku zahvalil podžupanji Brigiti Vodušek, ki je organizirala sejem v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in kletarjev Gorca Rogatec. Zahvalil se je tudi vsem vinogradnikom in kletarjem iz Rogatca, ki so zastopali kraj na sejmu. Posebna zahvala je šla tudi ostalim razstavljavcem, med katerimi so bili Udruga vinogradara i podrumara Humska kapljica, Vina Kregar iz Rogaške Slatine, Hiša vin Emino in Ptujska klet.

Grešni muzikanti; foto: Jože Strniša

Po mnenju organizatorjev je prvi vinski sejem v Rogatcu uspešno združil ljubitelje vina, vinogradnike in kletarje ter ponudil priložnost za raziskovanje in uživanje v raznolikosti slovenskih vin. S tem je prispeval k promociji lokalnih vinarjev ter ustvaril nepozaben in okusen dogodek za vse udeležence.

Za pridih veselja so poskrbeli Grešni muzikanti, ki so poskrbeli za glasbeno-zabavno plat dogodka.

Dogodek je obenem predstavljal uvod v silvestrsko noč, ki se je odvijala v Rogatcu, kakor tudi v sosednjem Humu na Sutli. V Rogatcu ne skrivajo zadovoljstva nad obiskom tako domačinov kot gostov iz soseščine.