Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Terme Olimia bodo vložile 27 milijonov evrov v prenovo Term Tuhelj. Poglejte, kaj bo nastalo


V največjem investicijskem ciklu v svoji zgodovini bodo Terme Olimia v prenovo zahodnega dela Term Tuhelj, katerih lastnica so, vložile 27 milijonov evrov sredstev. To je zgolj nekaj manj denarja, kot je promet Term Olimia v enem poslovnem letu.

Direktor Term Tuhelj, Florjan Vasle in direktor MDK Građevinar d.o.o., Kruno Pavlinić.

Pogodbo o izvedbi gradbenih del, katerih zaključek je predviden v sredini leta 2025, sta na sedežu Term Olimia v torek podpisala direktor Term Tuhelj, Florjan Vasle in direktor MDK Građevinar d.o.o., Kruno Pavlinić.

 

Gre za drugi del investicijskega cikla, v katerem vrednost pogodbenih del znaša dobrih 12 milijonov evrov. To je največja posamezna podpisana pogodba v zgodovini Term Olimia in Term Tuhelj.

Vizualizacija prenovljenih Term Tuhelj

»V zadnjih 20 letih, odkar smo lastniki Term Tuhelj, smo v rekonstrukcijo, dograditev, izboljšavo vsebin in storitev ter izobraževanje zaposlenih vložili več kot 30 milijonov evrov, na kar smo izjemno ponosni. V letu 2024 nas čakajo novi investicijski izzivi, katerih uresničitev bo pripomogla k še boljši in kakovostnejši ponudbi naših term,« je po podpisu pogodbe povedal Florjan Vasle, direktor Term Tuhelj.

Razširitev in posodobitev notranjih bazenov, savn, nova restavracija, trg …

Nov investicijski cikel so začeli sredi leta 2023, ko so Terme Tuhelj na območju obstoječega parkirišča zgradile pokrito parkirišče z lastno sončno elektrarno zmogljivosti 1MW in kotlovnico na lesno biomaso.  Zeleni investicijski val pa se bo nadaljeval v letu 2024.

Nova investicija zajema razširitev, rekonstrukcijo in posodobitev notranjih bazenov Vodnega planeta, posodobitev Sveta savn, novo restavracijo v sklopu bazena, nov trg z zelenimi strehami, sprehajalnimi potmi in fontano, nov nastanitveni objekt s 46 sobami ter nadaljnjo digitalizacijo poslovanja.

Vrednost tega dela naložbe je dobrih 22 milijonov EUR, od tega bo 6,6 milijonov EUR kritih iz Mehanizma za okrevanje in odpornost EU. V letu 2023 je bilo že vloženih 4,5 milijona EUR, ki se nanašajo na naložbo v sončno elektrarno in kotlovnico na lesno biomaso.

Predviden zaključek vseh del je spomladi 2025.

Uspešni rezultati v letu 2023

Terme Tuhelj beležijo stalno rast števila nočitev in prihodkov, lahko pa se tudi pohvalijo z še enim rekordnim letom. V letu 2023 je Terme Tuhelj obiskalo 66.931 gostov, ki so ustvarili 165.518 nočitev, kar je 5 % več kot v letu 2022.

Prav tako so Terme Tuhelj v letu 2023 ustvarile 14 milijonov EUR prihodkov, kar je 19 % več kot v letu 2022.