Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Številni uspehi naših mladih karateistov v Slovenskih Konjicah, Šmarčan blestel tudi na Hrvaškem


Prejšnjo soboto je v Slovenskih Konjicah potekala že 6. tradicionalna mednarodna karate tekma za Pokal konjiškega konja, katere se je udeležilo 368 tekmovalcev iz 58 klubov in 6 držav. Karateisti iz našega območja so dosegli številne uspehe, ki jih je ta vikend z nastopi na Hrvaškem dopolnil še Šmarčan Tadej Mavsar.

Iz Karate kluba Kozjansko je nastopila osemčlanska ekipa, in sicer Miha Jurak, Alina Gerečnik, Hamza Nišić, Izak Lipnik, Ana Bele, Marija Pohovski, Lea Bele ter Leon Sodin.

V kategoriji kate – malčki je Izak osvojil 3. mesto, Hamzi pa se je za las izmuznila bronasta medalja. 3. mesto je zasedel tudi Miha (kata – najmlajši), 2 mesto pa je pripadlo Mariji (kata – deklice).

V borbah je blestel Leon, ki je slavil v kategorijah kadeti do 52 kg in mlajši kadeti do 45 kg. Bron si je priborila Ana, ki je tekmovala v kategoriji kadetinje do 61 kg, Lea pa je morala priznati premoč nasprotnici v repasažu (kadetinje do 54 kg). Alina (mlajše kadetinje nad 52 kg) je morala zaradi stare poškodbe žal že pred koncem predati boj.

Foto: KK Kozjansko in Obsotelje

Člani Karate kluba Bushido so osvojili sedem medalj. V borbah sta slavila Tilen Štern (mlajši kadeti do 50 kg) in Mia Mastnak (kadetinje do 54 kg). 3. mesto so zasedli Aleks Tramšek (mlajši kadeti do 45 kg), Alja Tramšek (mlajše kadetinje do 42 kg) in Tilen Štern (kadeti do 50 kg).

V katah so Bushidovci prišli do ekipne zmage v kategoriji U10 (Šuster, Šuster in Strašek), 2. mesto pa je med mladinci osvojil Dženan Avdibašič.

Foto: KK Bushido

Dobro so se odrezali tudi člani Karate kluba Rogaška Slatina. Lovro Petan je zasedel 2. mesto (kate – dečki) in 3. mesto (kate – malčki), prav tako pa je 3. mesto osvojila Zarja Petan (kate – najmlajše). V borbah sta tako Mitja Kuraj (mladinci do 68 kg) kot tudi Tara Škrablin (mladinke do 66 kg) nastopila v repasažu, a sta se morala sprijazniti s 5. mestom. Ažbe Gobec je prvič nastopil na mednarodnem turnirju in zasedel 9. mesto (kadeti do 52 kg).

Foto: KK Rogaška Slatina
Šmarčan Tadej Mavsar blestel v Slovenskih Konjicah in na Hrvaškem

Tekmovanje v Slovenskih Konjicah je organiziral Karate klub Seki, katerega član je Šmarčan Tadej Mavsar. Tadej je nastopil v katah posamično in ekipno ter tudi v borbah, dosegel pa je štiri medalje. Zasedel je 1. mesto (U14 kata – mlajši kadeti), 2. mesto (U14 kata ekipa – mlajši kadeti), 3. mesto (U14 kumite – mlajši kadeti do 40 kg in U12 kata – dečki) in 5. mesto (U12 kumite – dečki do 35 kg).

Foto: KK Seki

Ta vikend je v Samoboru na Hrvaškem potekal močan tradicionalen karate turnir 32. Karate Grand Prix Croatia, ki se ga je udeležilo 1326 tekmovalcev iz 233 klubov in 29 držav. Tadej iz Šmarja pri Jelšah je blestel v disciplini kate. V svoji starostni kategoriji U11 kata dečki je bil prvi krog prost, v četrtfinalu je premagal Bošnjaka, v polfinalu Slovaka, finale pa je dobil
proti Slovencu.

Foto: KK Seki

V starejši starostni kategoriji U12 kata dečki se je z zmago nad domačinom iz Hrvaške prebil v
polfinale, kjer ga je pričakal slovenski državni prvak te kategorije in ga premagal z rezultatom 4:1. Tadej je naposled zanesljivo dobil repasaž za tretje mesto proti Slovaku in po zlatu osvojil še bron.