Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinska dekleta po domačem turnirju v mednarodni ligi ostajajo na vrhu


Košarkarsko društvo Janina je od petka do nedelje gostilo turnir ženske jadranske lige do 15 let, ki se ga je poleg domače zasedbe udeležilo še pet ekip. V Rogaški Slatini so poskrbeli za pravo košarkarsko vzdušje, ki so ga domača dekleta oplemenitila z dobrimi predstavami in tremi zmagami.

Utrinek s tekme s Celjankami; foto: KDJ

Janina je dobila vseh deset tekem. V tekmovanju skupno sodeluje 11 ekip, slatinske košarkarice pa so se pod vodstvom trenerja Gašperja Kosa kot prve uvrstile na zaključni turnir.

Petek, 19. 1. – Janina : Cinkarna Celje 66 : 36

Slatinčanke so ključno razliko ustvarile z odlično prvo četrtino (25:6) in v nadaljevanju zanesljivo prišle do zmage in uvrstitve na zaključni turnir najboljših štirih ekip.
Z. Kobilšek 17, Z. Čanžek 16 (8 asistenc, 8 ukradenih žog, 6 skokov), H. Jerković 12 (12 ukradenih žog), T. Gradecki 10, A. Gobec 8 (9 skokov), J. Flajnik 3, S. Kalajdži 3, E. Žolgar, I. Brečko, L. Rodić, A. Kovačič.

Med minuto odmora; foto: KDJ

Sobota, 20. 1. – Janina : Reyer Benetke 50 : 44

Slatinčanke so se v poslastici turnirja srečale z doslej neporaženo italijansko zasedbo. V domačem taboru so zapisali, da so gledali tekmo zelo visokega nivoja, pravo evropsko, obrambno, ligaško. Domače punce so s srcem in znanjem nadomestile fizični primanjkljaj in na koncu slavile.
H. Jerković 21 (9 asistenc), A. Gobec 17 (13 skokov), Z. Kobilšek 9, Z. Čanžek 3, T. Gradecki, J. Flajnik 3, S. Kalajdži, E. Žolgar, I. Brečko, L. Rodić, A. Kovačič.
Nedelja, 21. 1. – Janina : Konjic 82 : 31
V tekmi z ekipo iz Bosne in Hercegovine Slatinčanke niso imele težjega dela. Šele 12-letna Anais Gobec je bila le dva koraka do četvornega dvojčka, saj je dosegla 24 točk, 19 skokov ter po 9 asistenc in ukradenih žog – statistični indeks 57! Sledile so ji Z. Čanžek 19 (7 skokov), H. Jerković 17 (7 asistenc), T. Gradecki 8, Z. Kobilšek 5, E. Žolgar 4, S. Kalajdži 3, L. Rodić 2, J. Flajnik, I. Brečko.