Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani v novo leto vstopajo z minimalnim porazom in zapravljenim napadom za zmago


Košarkarji Rogaške so v 14. krogu državnega prvenstva gostovali pri zasedbi Šenčurja. Slatinčani so svoje prvo dejanje v letu 2024 zaključili z minimalnim porazom. 

Šenčur : Rogaška 74:73 (18:17, 20:20, 15:18, 21:18)

Rogaška: Sikiraš 23, Kralj 17, Session 9, Tabak 5, Božak 5, Jugovac 5, Čebular 5, Močnik 2, Kotnik 2

Srečanje v Športni dvorani Šenčur je bilo izredno izenačeno in napeto do zadnjega zvoka sirene. Ekipi sta tako v zadnjo minuto vstopili z minimalno razliko (72:71), 11 sekund pred koncem pa je Njegoš Sikiraš, ki je bil s 23 točkami najboljši strelec tekme, Rogaško popeljal do vodstva.

Nepotreben prekršek Davida Kralja je nato omogočil Mateju Čibeju, da je z dvema uspešnima prostima metoma postavil končnih 74:73. Rogaški je sicer za zadnjih 7 sekund pripadel napad za zmago, a se je met Sikiraša odbil od obroča. V taboru Šenčurja je gostom največ preglavic povzročal kapetan Dino Murić.

Slatinčani so precej točk prejeli iz protinapadov, v katerih je Šenčur izkoristil kar 24 izgubljenih žog košarkarjev iz Rogaške Slatine. Kljub temu, da so bili varovanci Dragiše Drobnjaka precej bolj uspešni v skoku in da so zadeli vseh 17 prostih metov, pa so morali še devetič v letošnji sezoni priznati poraz v prvi slovenski ligi.

Košarkarji Rogaške tako ostajajo na osmem mestu, v torek pa se bodo v pokalnem tekmovanju na četrtfinalni tekmi udarili z ljubljansko Ilirijo.

Podčetrtek v državnem prvenstvu danes gostuje pri Heliosu iz Domžal, Šentjur pa v ponedeljek gosti Triglav.

Celotna tekma med Šenčurjem in Rogaško:

Standings provided by Sofascore