Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani za javna dela – Komunalne takse po novem


S tema naslovoma sta bila na današnji dan pred 30 leti objavljen članka v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Šentjurčani za javna dela

Šentjurska občina ima pripravljenih osem programov javnih del, s katerimi so sodelovali na razpisu, odgovor zavoda za zaposlovanje pa še pričakujejo. Doslej so v okviru javnih del uspešno izvajali pomoč na domu ter izkopavanja na Rifniku, letos pa so pripravili še nekatere druge programe.

V sodelovanju z Javnim komunalnim podjetjem ter občinskim sekretariatom za varstvo okolja načrtujejo različna komunalna dela, radi bi tudi sestavih kataster pomembnejših onesnaževalcev, podjetij ter obrtnikov, kar bi lahko bilo v pomoč sanitarni inšpekciji.

Na prošnjo invalidov se želijo lotiti še problematike arhitektonskih ovir, v obrtni zbornici pa pospeševanja podjetništva. Nov je tudi program možnih dopolnilnih dejavnosti ob Slivniškem jezeru ter na Ponikvi, tudi v zvezi s turističnimi načrti Alposa.

Seveda v Šentjurju računajo tudi na nadaljevanje arheoloških izkopavanj na Rifniku (kjer pomagajo domači brezposelni) ter na pomoč na domu.

Pomoč starejšim občanom traja že dve leti, izvajajo jo s pomočjo Centra za socialno delo, izkazala pa se je za uspešno. Doslej je deset iskalcev zaposlitve starejšim pomagalo pri različnih opravilih, zanimanje pa narašča.

Brane Jeranko, Novi tednik, 27. 1. 1994

Komunalne takse po novem

V šentjurski občini so pred dnevi povišali komunalne takse in jih tako uskladili z rastjo cen na drobno. Občinski odlok namreč dopušča letno uskladitev z indeksom rasti cen na drobno, le-ta pa je v letu dni višji za dobrih 25 odstotkov.

Uporaba glasbenih avtomatov v lokalih stane odslej 2600 SIT na leto, za vsako stezo avtomatskega kegljišča bo treba odšteti po 10 tisoč SIT, za druge igralne avtomate pa 8500 SIT. Za parkiranje vozila na rezerviranem javnem mestu je treba plačati po 400 SIT na leto za vsak kvadratni meter, za površino, na kateri stojijo kiosk, stojnica ali točilnica, pa 90 SIT/m2 dnevno. Isti znesek velja tudi za vsak kvadratni meter javne površine na prostem v času različnih prireditev.

Nove cene, ki jih je pretekli teden sprejela občinska vlada, veljajo od novega leta, opozarjajo pa, da so dejansko na isti ravni kot preteklo leto.

BJ, Novi tednik, 27. 1. 1994

*cena časopisa: 140 SIT