Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šahisti začeli s sedmim ciklom


V četrtek, 18. januarja, se je s prvim turnirjem pričel sedmi šahovski cikel za Pokal Kozjega v organizaciji šahovske sekcije Kozje.

Kot nam je sporočil Roman Gradišek se je uvodnega turnirja udeležilo 16 šahistov, kar je nekako na povprečju lanskih turnirjev. Po odigranih sedmih krogih v tempu pospešenega šaha je do zmage prišel član Šahovskega kluba Brežice Miha Grumerec iz Bistrice ob Sotli, ki je osvojil pet in pol točke. Pol točke manj so zbrali kar štirje šahisti. Po dodatnih kriterijih je drugo mesto osvojil Ivan Gmajner iz Šahovskega kluba Triglav Krško, tretje pa  še en član ŠK Brežice Aljaž Sušin.  V konkurenci mladincev do 15 let sta nastopila le dva šahista od katerih je bil Anej Sušin (ŠK Brežice) skupno osmi s štirimi točkami, deveti Gal Gabriel Mavrek (ŠK Triglav Krško) pa je zbral pol točke manj.  Med člani domače sekcije je bil tokrat najboljši Mišo Kolar, ki je zbral štiri točke in osvojil sedmo mesto.

Ker je to bil prvi turnir cikla, je seveda tudi skupni seštevek enak rezultatu prvega turnirja. Pokal Kozjega 2024 bo sestavljalo devet turnirjev, po eden na mesec razen v juniju, juliju in avgustu, za končni vrstni red pa bo  vsakemu posamezniku štelo sedem najboljših rezultatov.

Lestvica

1.      Miha Grumerec            ŠK Brežice                     5,5

2.      Ivan Gmajner                ŠK Triglav Krško             5

3.      Aljaž Sušin                    ŠK Brežice                     5

4.      Vid Koritnik                   Celjski ŠK                       5

5.      Kristjan Kodrič Plevnik  ŠK Triglav Krško             5

Preberite tudi:

Šahovski brzoturnir v Rogaški Slatini