Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška v zadnji četrtini doma vodila za 20, a na koncu nekonkurenčna v končnici


Sinoči so košarkarji Rogaške gostili domžalsko zasedbo in po veliki prednosti na koncu tekmo z ekipo, ki jo v tej sezoni vodi Slatinčan Damjan Novaković, izgubili.

Slatinčani so tekmo odprli z 11:2, po prvi četrtini pa je njihova prednost znašala 8 točk, in sicer je ob zvoku sirene trojko zadel Sandi Čebular.

Pri domačih sta bila zelo razpoložena Session in Sikiraš, ki sta že do polčasa dosegla dvojnega dvojčka. Ob polčasu so domači vodili za 9.

Svojo pobudo so gostitelji ohranili tudi v tretji četrtini, ki jo je domači kapetan zaključil s trojko ob zvoku sirene, domači pa so takrat povedli z 80:60. A to ni bilo dovolj za zmago. Gostje so v zadnjem kvartalu, pri tem se je izkazal nekdanji slatinski igralec Malcolm Bernard, ne samo ujeli domače temveč prišli do prepričljive zmage z 12 točkami. Štiri minute pred koncem so Domžalčani izenačili na 86 in prevzeli vodstvo ter v končnici razliko povišali na dvomestno. Samo zadnjo četrtino so dobili za 32 točk!

To je njihov šesti zaporedni poraz, zadnjo zmago pa je Rogaška vpisala na domači tekmi s Krko.

V prihodnje bo v vrsti Rogaške igral 24-letni branilec iz ZDA Javon John Greene, ki v višino meri 193 cm. Po poškodbi in bolezni se v trenažni proces vrača Staš Sivka.

Rogaška : Kansai Helios 87:99 (25:17, 22:21, 33:22, 7:39)

Session 23 točk (13 skokov), Tabak 18, Sikiraš 15 (15 skokov), Čebular 14, Kralj 12, …; Bernard 23 (11 podaj), Nemanič 22, …

Do svojih varovancev je bil trener Rogaške Dragiša Drobnjak po tekmi kritičen, saj je dejal, da določeni fantje ne odreagirajo tako kot bi morali, kljub temu, da jim daje zaupanje.

Standings provided by Sofascore

Danes ekipa Šentjurja gostuje v Šenčurju, kjer se bo tekma začela ob 13. uri.