Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Priznanje za spodbujanje podjetništva na Šmarskem


S tem podnaslovom je bil na današnji dan pred 30 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

V šmarskem občinskem sekretariatu pripravljajo podjetniško delavnico, ki se bo predvidoma začela še ta mesec. Lani so jih pripravili kar sedem, začeli pa so aprila. Vsakokrat so vključili približno dvajset kandidatov.

Udeležence so seznanili z osnovami podjetništva, vse od poslovanja, urejanja finančnih zadev in pravnih osnov do marketinga. Za januarsko delavnico so do začetka tega tedna prejeli 15 prijav, pričakujejo pa še nove. Čakajo tudi na soglasje zavoda za zaposlovanje, saj plačajo stroške za kandidate, prijavljene kot brezposelne.

Pred novim letom so vsem dosedanjim udeležencem, ki so pridobili tudi poslovni načrt, poslali anketni list. Želijo namreč izvedeti, koliko jih je začelo opravljati dejavnost, ali potrebujejo dodatno pomoč in kakšne informacije si želijo. Gre predvsem za potrebe načrtovane Agencije I.S.P., v Rogaški Slatini.

V šmarski občini so začeli spodbujati podjetništvo razmeroma zgodaj, spomladi leta 1992, ko so pripravili prvo individualno svetovanje za pripravo poslovnih načrtov. V kratkem naj bi državno ministrstvo za gospodarske dejavnosti izreklo priznanja tistim občinam, ki so pri pospeševanju podjetništva najuspešnejše. Kot se je izvedelo, naj bi bila med njimi tudi občina Šmarje pri Jelšah.

Brane Jeranko, Novi tednik, 13. 1. 1994